
חבר הכנסת גלעד קריב (העבודה) הגיע הבוקר (ד') לסיור בחומש אך לא כדי להביע תמיכה בישיבת חומש שעברה בשבוע שעבר למשכנה הקבוע על אדמת מדינה.
מטרת הסיור שביצע קריב היא "מעקב אחר המחטף" שנעשה לטענתו עם הקמת מבנה הקבע של הישיבה. ח"כ קריב לווה בחומש על ידי צוות ''מעקב ההתנחלויות'' של תנועת השמאל ''שלום עכשיו''.
קריב תקף: "הקמת מבנה הקבע של הישיבה בחומש נעשתה במחטף ובאופן לא חוקי שפגעו ביחסי צה"ל עם הדרג הפוליטי הנבחר. מדובר בתקדים מסוכן שאסור לתת לו לחזור על עצמו''.
''מהלכי הממשלה בצפון השומרון יגבירו באופן משמעותי את החיכוך בין ישראלים לפלסטינים באזור ויפגעו ביכולתו של צהל להתמודד עם משימות הביטחון השוטף ועם איומי הביטחון האסטרטגיים הניצבים בפני מדינת ישראל", טען קריב.

מי שהפתיע את קריב היה ראש מועצת שומרון יוסי דגן שהיה באותה עת בסיור בישיבת חומש יחד עם מנהלי אגפים מהמועצה האזורית. דגן מלווה ברב מנחם בן שחר מישיבת חומש ניגש לח"כ קריב בחיוך רחב, לחץ את ידו ואמר לו: "ברוך הבא לחומש שבמועצה האזורית שומרון. שמח מאוד שהגעת לכאן. חומש שייכת לכל עם ישראל. הרי גם השמאל מודה שעל השטח שהישיבה עברה אליו איו ויכוח והוא אדמות מדינה. אז אני בטוח שגם אתה שמח איתנו". דגן הבטיח לח"כ קריב: "בביקור הבא ניפגש בשא-נור הבנויה".
אנשי ישיבת חומש אמרו בתגובה להגעת קריב: "אנחנו מברכים כל יהודי שמגיע לחומש, ברוך השם בזכות 17 שנים של התעקשות על ההר הזה, כל יהודי יכול להסתובב בחופשיות בחומש, ובדרך אליה. הגעת חברי כנסת לחומש בקלות, בחופשיות ובביטחון לסיורים - זה הריבונות האמיתית על המקום. עם ישראל חי בחומש".

