בדיון הוועדה לביקורת המדינה בראשות חבר הכנסת מיקי לוי בנושא ניתוקי החשמל במדינה בסוף השבוע האחרון הבהיר מנכ"ל חברת החשמל מאיר שפיגלר כי הוא גאה בהחלטה להחזיר את החשמל לישובים דתיים על חשבון היישובים החילונים.
תחילה הסביר שפיגלר: "יש מסמך עתיק יומין שאומר שבעיתות של בעיות ביקוש וניתוקים יזומים -את מי לא מנתקים. המסמך לא מתייחס למצב של ימי שישי וערבי חג לניתוק וחיבור חשמל".
הוא תקף את הפרסומים: "המידע שפורסם ממה שאמרתי בנושא הוא שגוי ושקרי ומסית. אם יש מצב שיישובים דתיים שהיו מנותקים שעות ואם הם לא מקבלים רגע לפני שבת חשמל, הם יהיו 25 שעות בלי חשמל. גם להם יש ילדים ותינוקות".
לסיום הבהיר: "ידענו שלקראת השעה 9 יהיה חשמל בכל ישראל ולא תהיה בעיה. גאה בהחלטה והיא ראויה ביותר. זה הומני ואנושי".
שלמה ארביב, נציג דירקטוריון חברת החשמל, אמר כי "חברת החשמל היא הזרוע הביצועית ומבצעת את הנחיות הרגולטור. חייבים להבין שאנחנו יושבים על תשתית רשת רעועה, שצריכה המון השקעות שיאפשרו לשדרג אותה לרמה כזו שתאפשר קבלת כל אנרגיות המתחדשות הקיימות והעתידיות. אנחנו מתכננים לבצע ולהשקיע בעשור הקרוב פי חמש מהיקף ההשקעות שבוצעו בעשור הקודם. אם זה יקרה, יהיה מספיק חשמל לכולם".
נזכיר כי אתמול אמר שפיגלר כי ישובים בהם מתגוררים דתיים חוברו לחשמל כדי לא לפגוע בהם בשבת ואילו ישובים אחרים נותקו. "יצאה הוראה נחרצת לחבר לרשת החשמל לפני כניסת שבת, את כל אותם ישובים בהם מתגוררים רוב דתי ולנתק מרשת החשמל מקומות אחרים בארץ".