
קבלו את האגרול הצמחוני של נוי כחלון, יועצת תזונה: אגרול ממולא ירקות ואטריות זכוכית שנאפה בתנור עם מעט שמן ויוצא קריספי וטעים.
מצרכים:
20 עלי סיגר
3 כפות שמן זית
1 בצל גדול פרוס
1 שקית/400 גרם גזר בחיתוך ג׳וליאן
חצי כרוב בינוני חתוך דק דק
חצי צרור כוסברה קצוצה
חצי כוס בצל ירוק קצוץ
שליש חבילה אטריות שעועית "זכוכית"
לרוטב:
כף שמן שומשום
3 כפות צ׳ילי מתוק מופחת סוכר
כפית שטוחה מלח
כפית שום כתוש
+
חצי כוס מים
אופן ההכנה:
במחבת ווק גדולה מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל דקה שתיים. מוסיפים את הגזר והכרוב ומקפיצים יחד.
מערבבים את כל מצרכי הרוטב בקערה ושופכים, מוסיפים לאחר מכן חצי כוס מים, מערבבים קלות ונותנים לכרוב ולגזר "ליפול". (את אטריות השעועית מבשלים 5 דקות במים רותחים עד ריכוך, מצננים וחותכים לאורך נעים לאכילה) מוסיפים את אטריות השעועית לווק, בצל ירוק, כוסברה ומערבבים הכל יחד 2-3 דקות ומכבים את האש.
בקצה תחתון של כל עלה סיגר שמים כ-2 כפות מהמילוי, עוטפים מצד ימין, צד שמאל ואז מגלגלים לאגרול.
מתקבלים 20 אגרולים. מניחים על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה, מרססים בתרסיס שמן ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות בתוכנית טורבו כ-20-25 דקות עד שהם שחומים
מומלץ להגיש עם רוטב צ'ילי בצד!😍

אגרול צמחוני
צילום: נוי כחלון