מודיעין: עצורים ועימותים בהפגנת מתנגדי הרפורמה

המשטרה עצרה הבוקר (שלישי) שישה מפגינים ממחאת המילואימניקים שניסו לחסום את הרחוב שבו מתגורר שר המשפטים יריב לוין במודיעין, הבעירו צמיגים והתעמתו עם שוטרים.

המפגינים חסמו את הגישה לרחוב עם גדרות תיל, ונשאו מיצג דמוי נקניקייה שכותרתו "ממעדניית יריב לוין - זה כבר לא סלמי".

המוחים הרימו ידיים והחלו להקיף את ניידות המשטרה שהגיעו לרחוב, ואף פתחו בעימותים מול שוטרים. בתגובה, השוטרים השתמשו בגז מדמיע.

נמסר כי "מפקד מחוז מרכז ניצב אבי ביטון הנחה לטפל בנחישות תוך מעצר חשודים, הסרת המפגע מהכביש וניתוח אמצעי תיעוד לשם זיהוי ומעצר נוספים בחשד להפרת הסדר הציבורי".

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר הגיב להפגנה "התפרעויות אנרכיסטים שמבעירים צמיגים וחוסמים כבישים עם גדרות תיל מול ביתו של יריב לוין - לא מתקבלות על הדעת. חופש מחאה כן, אלימות ואנרכיזם לא. חשוב שהמשטרה פעלה ופועלת למעצר האנרכיסטים אבל אין ספק שאם היה מדובר בהתפרעויות ימין היו נעצרים עשרות והיועצת המשפטית הייתה דואגת לבקש לעצור אותם עד לתום ההליכים. לצערי קומץ מתפרעים משתק את ישראל בגיבוי היועמ"שית גלי בהרב מיארה".

צילום: אחים לנשק
צילום: אחים לנשק
צילום: אחים לנשק
צילום: אחים לנשק
צילום: אחים לנשק