
הסערה הכשרותית הבאה? מרכיב מסוים בייצור ה'ספרייט זירו' בחו"ל עבר לאחרונה שינוי ובקרב משגיחי כשרות עלה החשש כי השינוי יאסור את המשקה.
"כאשר המשגיח ניגש לעבור על רשימת הרכיבים החדשה, הוא גילה לתדהמתו כי אחד הרכיבים, שתפקידו לתת את טעם החמיצות במשקה ה'ספרייט זירו', הוא חומצה טַרְטָרִית", תואר באתר החרדי 'בחדרי חרדים'.
על פי הדיווח, טכנאי המזון שעובדים במפעל הסבירו למשגיח הכשרות כי הרכיב הוחלף לאחרונה משיקולי איכות ועמידות של הטעם שכן החומצה שהיו משתמשים בה עד כה, שהייתה תרכובת כימית שתפקידה להותיר טעם 'חמצמץ' בפה, הייתה נמוגה אם הבקבוק היה נשאר פתוח לאורך זמן.
'חומצה טַרְטָרִית' או בשמה המוכר יותר 'חומצת יין' היא חומצה אורגנית הנראית כמו גבישים בצבע לבן. "היא מופיעה בטבע בצמחים רבים במיוחד ענבים, ובננות והיא אחת מהחומצות העיקריות ביין. החומצה מוספת למזונות אחרים כדי לתת להם טעם חמוץ ומשמשת כנוגד חמצון", הוסבר בדיווח.
לאחר היוועצות עם הרב המקומי הובהר למשגיח כי אין לצרוך את החומצה הזו שכן בהליך העיבוד שלה היא עוברת הליך הפיכה ליין וממילא נאסרת מדין יין נסך.
ואכן ברחבי העולם החלו כשרויות מסוימות להתריע מפני המכשול הכשרותי. בוועד הכשרות של 'קהילת החרדים בבואנוס איירס' בראשותו של הרב פייבל אברהם סופר, נגד שתיית משקה ה'ספרייט זירו'.
כך גם בוועד הכשרות של העיר וינה התריעו מפני החשש האמור.
עם זאת היו שציננו את החששות. ועדי הכשרות באנטוורפן טרחו לפרסם בתגובה כי המוצר המצוי בחנויות נבדק ואין בו חשש של יין נסך.
יש לציין כי הייצור בארץ של הספרייט זירו לא שונה ולפיכך אין כל חשש כשרותי אודותיו.