
כמדי ראש חודש, הגיעה הבוקר (רביעי) קבוצת נשים מארגון "נשות הכותל" לתפילה לרגל ראש חודש אב בכותל המערבי. מולן הגיעו כמה מתפללים למחות.
הנשים הצליחו להכניס ספר תורה בניגוד לנהלים הקבועים בכותל.
לתפילה הצטרפה נשמה קרליבך, בתו של הרב שלמה קרליבך ז"ל, שהובילה חלק מן התפילה. "נשות הכותל, אתן השראה לעולם שלנו וכוכב מאיר עבור ילדינו. אני מביעה סולידריות איתכן ועם המהפכה הגדולה הזו. יהיה רצון שהתפילה המשותפת שלנו תישמע, תורגש ותתקבל בעולמנו השבור והיפה".
בקרן למורשת הכותל מחו על הפרובוקציה של הקבוצה: "בעודנו מתאבלים על חורבן ירושלים, היום ראש חודש אב, הגיעה קבוצה קטנה של נשות הכותל ולמעלה מ1,000 מתפללות ומתפללים אורתודוקסים".
"הקרן למורשת הכותל המערבי מביעה צער עמוק על הפרובוקציה של קבוצה זו והתבטאויות קשות שנשמעו בין הצדדים. ההתבטאויות הללו אינן ראויות בשום מקום, ושבעתיים ברחבת הכותל המערבי. הקרן למורשת הכותל המערבי מבקשת להרחיק את המחלוקות וההפגנות מרחבת הכותל המערבי ולשמור על הכותל כמקום מאחד", נמסר.
יוכי רפפורט, מנכ"לית "נשות הכותל": "ערב תשעה באב, אנחנו חשות צורך וחובה להזכיר כי בית המקדש נחרב בשל שנאת חינם. הגיע הזמן לעצור את האלימות וההסתה בכותל המערבי כלפי נשות הכותל, הגיע הזמן שלנשים תהיה זכות להתפלל כדרכן גם בכותל המערבי".