
בעקבות ההליך רפואי להשתלת קוצב לב שעבר ראש הממשלה בנימין נתניהו עולה היום (ראשון) הטענה כי כבר במשך זמן רב תוצאות הבדיקות שלו בעייתיות.
לפי דיווח ב-ynet, גורמים המעורבים בטיפול בנתניהו טוענים שכבר כמה שנים בדיקות האק"ג של נתניהו אינן תקינות. הגורמים אמרו כי "לא מדובר במחלה אלא אינדיקציה".
הקוצב שהושתל בגופו של נתניהו הוא מסוג MICRA, שבו אין צורך באלקטרודות ובחתך באזור עצם הבריח, כפי שנעשה בהליך הרגיל, כך דווח ב'ישראל היום'.
בדיווח צוטט קרדיולוג מומחה שהסביר כי "יש בזה יתרון קוסמטי, כי מדובר בפרוצדורה ללא פצע ניתוח. אבל זה קוצב שאדם אחר לא היה מקבל, אלא אם יש סיבה רפואית. בעיניי גם אין פה יתרון קליני מכיוון שאי אפשר להחליף סוללה לטכנולוגיה הזו אלא בניתוח נוסף. ומכיוון שיש צורך בהחלפת סוללה כל 10 שנים זה משהו שהייתי נותן עליו את הדעת".
נתניהו עבר הלילה (ראשון) בהצלחה הליך להשתלת קוצב לב בבית החולים שיבא תל השומר.
את ההשתלה ביצעו פרופ' רועי בינרט, מנהל מרכז דוידאי להפרעות קצב וקוצבים, ופרופ' איל נוף, מנהל שירות אלקטרופיזיולוגיה פולשנית בבית החולים.
מהמרכז הרפואי שיבא נמסר: "מצבו הרפואי טוב, והוא יישאר להשגחה במחלקה הקרדיולוגית".
"לפני שבוע שמו לי מכשיר ניטור", הסביר נתניהו, "המכשיר הזה צפצף הערב ואמר שאני צריך לקבל קוצב לב ואת זה אני צריך לעשות עוד הלילה. אני מרגיש מצויין, אבל אני מקשיב לרופאים שלי". בעניין החקיקה הוא מוסיף: "ניסיונות להגיע להסכמה רחבה נמשכים גם כעת".
בשל ההליך הרפואי, ישיבת הממשלה שתוכננה להיום תידחה