ראש מועצת הר חברון, יוחאי דמרי, שוחח עם ערוץ 7 אחרי הפיגוע הקשה בו נרצחה בת שבע ניגרי הי"ד לעיני בתה בת השש ונפגע באורח קשה אריה גוטליב - שניהם תושבי בית חג"י.
"אני ביום הזה נסער מאוד. אנחנו מלאי הערכה לחיילים, למפקדים ולכל מי שעושה ימים כלילות לשמור עלינו. עם זאת, היום היה כישלון. אי אפשר לומר משהו אחר חוץ מכישלון כשאזרחים נהרגים. כשיש כישלון צריך לחשב מסלול מחדש", אומר דמרי בנחרצות.
לדבריו, יש לפעול בכל הכוח נגד הרשות הפלסטינית, שנותנת לגיטימציה לפיגועי הטרור. "מבחינתי חישוב המסלול החדש נוגע ברשות הפלסטינית, שמגדלת במשך כעשרים שנים על ברכי ספרי הלימוד ומערכת החינוך שלה, את הילדים הקטנים שיונקים שנאה, טרור ושאהידים. הכל מכוון להשמדתה של מדינת ישראל. כשאנחנו רואים את הכספים שמועברים למחבלים ולמשפחות שלהם כדי להחזיק את אותם מרצחים נתעבים - אנחנו לא יכולים להתפלא".
הוא משתמש במשל כדי להמחיש את דבריו: "הביצה היא הרשות הפלסטינית. היתושים הם החמאס והג'יהאד האסלאמי. אנחנו לא צריכים לרדוף אחרי היתושים אלא לייבש את הרשות הפלסטינית. הגיע הזמן לעשות את זה ואני בהחלט מצפה מממשלת ישראל לשנות את הכיוון".
"אין לנו עניין רק בלמצוא את המחבלים ואני בטוח שחיילי צה"ל יעשו זאת. אנחנו מצפים, בנוסף, מכל מערכת הביטחון למנוע את השכול הבא, את היתמות הבאה ואת האלמנים והאלמנות הבאים. זה יושב על כתפי כל המערכת - המדינית והצבאית - והם אלה שצריכים לטפל בביצה ולא ביתושים".