ארגון המורים שיגר הבוקר (שלישי) מכתב לממונה על השכר במשרד האוצר, אפי מלכין, שבו טען כי הוא מנסה לפגוע במורים.
"אתה פונה ומנחה מעסיקים לפעול על מנת לגייס מורות ומורים בחינוך העל יסודי לשבור שביתה. מדובר בניסיון לפגוע בלכידות חברות וחברי ארגון המורים, ולהנחות מעסיקים להפר הוראות חוק", לשון המכתב.
"זהו ניסיון להלך אימים על ציבור עובדי ההוראה לשבור שביתה, לפגוע בהתארגנות המורים, למנוע ממורים לממש את זכות היסוד המוקנית להם לנקוט בצעדים ארגוניים ולשבור את רוחם, וזאת בדרך הנמוכה ביותר של פגיעה בשכרם", כותבים בארגון.
המכתב נשלח בתגובה להודעה שהוציא מלכין למרכז השלטון המקומי לפיה מורים שלא ירצו לשבות יכולים לעשות זאת ולקבל שכר.
בארגון המורים תקפו גם את שר האוצר בצלאל סמוטריץ'. "הפניה למורים מלמדת על השקפת העולם של משרד האוצר תחת משמרתו של השר הנוכחי, לשבור את איגודי העובדים ולפעול אישית אל מול העובדות והעובדים שלא ישעו להוראות ארגונם היציג".