שי אהרונוביץ'
שי אהרונוביץ'צילום: אביחי סוחר

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' החליט היום (ראשון) למנות את עו"ד שי אהרונוביץ' לתפקיד ראש רשות המסים.

אהרונוביץ' החל את עבודתו ברשות בשנת 2001, ולאורך השנים התמחה בכל תחומי העיסוק של רשות המיסים. הוא ניהל יחידות מטה ויחידות שטח, והוביל רפורמות ותיקוני חקיקה משמעותיים.

בחמש וחצי השנים האחרונות שימש אהרונוביץ' בתפקיד סמנכ"ל בכיר ברשות המסים וכמי שאחראי על ניהול מערך משרדי מיסוי מקרקעין.

בתפקיד זה הוביל, בין השאר, תהליכי אוטומציה שונים כגון ביצוען של שומות באופן אוטומטי, ודיגיטציה של כלל הנתונים ההיסטוריים של רשות המיסים. בנוסף הוביל מהפכה במתן שירות לציבור באופן מקוון, תוך שילוב מערכות אינטרנטיות ומתן שירות במסגרת מוקד שירות ארצי.

במקביל לתפקידיו ברשות, הוא מרצה מזה כחמש עשרה שנים בקורסים אקדמיים שונים בתחומי המיסוי במספר אוניברסיטאות ומכללות אקדמיות וכן במסגרת פורומים מקצועיים שונים של הלשכות המקצועיות.

וועדת האיתור שהוקמה על ידי שר האוצר ובראשותה עמד מנכ"ל משרד האוצר, עו"ד שלומי הייזלר, המליצה לשר האוצר על שלושה מועמדים, כולם בכירי רשות המיסים המכהנים כסגנים לראש הרשות היוצא, ערן יעקב, וסמוטריץ' שראיין את שלושתם ומכיר אותם לעומק מעבודתו המשותפת בחר באהרונוביץ' לתפקיד.

המינוי טעון את אישור הממשלה והוא יובא לאישורה בישיבתה הקרובה בשבוע הבא.

השר סמוטריץ' אמר כי "בראש ובראשונה אני מבקש להודות לראש הרשות היוצא ערן יעקב על שנים רבות של מסירות והשקעה במגוון תפקידים במשרד האוצר לטובת אזרחי ישראל. ערן הצעיד את רשות המיסים בחמש השנים האחרונות בשורה של רפורמות חשובות ואני מודה לו מאוד בשם אזרחי ישראל כולם ומשוכנע שהוא עוד יתרום רבות מכישוריו, ניסיונו וערכיו למדינת ישראל. העובדה שכל מומלצי וועדת האיתור הגיעו מקרב עובדי הרשות היא תעודת כבוד והבעת אמון ברשות ובעובדיה המסורים והבחירה בין שלושת המועמדים היתה קשה שכן כולם וותיקים ומנוסים וכולם הציגו תכניות מקצועיות לקידום הרשות תחת הנהגתם".

"אני משוכנע ששי הוא האיש הנכון במקום הנכון להוביל את רשות המיסים בשנים הבאות ולהצעיד אותה לעבר עידן טכנולוגי חדש שיעמיק את הגביה וישפר את השירות וינהל מאבק חסר פשרות בהון השחור ובפשע המאורגן. התרשמתי מאוד מהמשנה הסדורה שלו, מההיכרות המעמיקה שלו עם תפקידיה ואגפיה השונים של הרשות ומהמוטיבציות הגבוהות שלו לשירות הציבור", הוסיף.

מנכ"ל משרד האוצר, שלומי הייזלר הוסיף: "אני מברך על מינויו של שי אהרונוביץ לתפקיד מנהל רשות המיסים. אין לי ספק כי כישוריו הרבים של שי בתחום המיסים יביאו לתרומה משמעותית להנהלת משרד האוצר בכלל ולרשות המיסים בפרט. בטחוני כי ניסיונו הרב בניהול מערכות גדולות והיכרותו רבת השנים עם מערכת המס הישראלית ימטבו וייעלו את עבודת המערכת ויתרמו רבות לשיפור השירות לאזרח בקצה ולטובת כלל המשק".