
יעל שבח: חוזרת בי, לא הייתי צריכה לתרום לבן אוליאל
יעל שבח תרמה לקמפיין למען עמירם בן אוליאל והתחרטה: "מצרפים אותי למלחמה בה אין לי חלק"

הפובליציסטית יעל שבח, אלמנתו של רזיאל הי"ד שנרצח בפיגוע ירי ליד חוות גלעד בשומרון, פרסמה היום (חמישי) ציוץ בטוויטר בו התייחסה לסערה בימים האחרונים סביב קמפיין התמיכה בעמירם בן אוליאל שהורשע ברצח בני משפחת דוואבשה בדומא ומרצה עונש מאסר והמתקפות האישיות כלפיה בגלל תרומתה סמלית.
"מה שאני עומדת לכתוב עכשיו לא יוציא אותי טוב מאף כיוון אבל התחייבתי בראש השנה לשפר את מידת האומץ שלי ואני רואה את הפוסט הזה כחלק מההתחייבות הזו. במהלך היום (נסיעות ללא הפסקה), עקב הפרסום על התרומה קיבלתי כל כך הרבה מידע שעוד שניה מתפוצץ לי המוח וזה גרם לי לשקול את הכל מחדש", כתבה שבח.
היא הוסיפה, "תרמתי לקמפיין למענו של בן אוליאל לא כי אני תומכת חלילה ברצח חפים מפשע, ולא כי אני חושבת שהוא צדיק, ולא כי אני מאמינה שהוא חף מפשע. המחשבה שהיתה בתרומתי לקמפיין היתה למען הצדק שצריך להיעשות במשפט הזה כמו בכל משפט בו עומדת הרשעתו של אדם שהורשע באמצעות הודאה בלבד ועל זה אני עדין שותפה למאבק".
"לצערי, ההקשר ושאר הסעיפים הקשורים בקמפיין הזה לא משקפים את דעותיי ומצרפים אותי למלחמה בה אין לי חלק. לכן, למרות שאני מבינה את הכאב שייגרם לחלק מחבריי הטובים בנושא הזה אני מרגישה צורך לומר שאני חוזרת בי. לא הייתי צריכה לתרום", מסכמת שבח.
מוקדם יותר פרסמה שבח פוסט בפייסבוק בו כתבה: "התעוררתי וגיליתי שאני רוצחת/ תומכת טרור/ טינופת ועוד מילים מלבבות כי תרמתי למשפט הצדק שבעיניי ובעיני רבים לא התקיים עבור עמירם בן אוליאל. בגלל שאני מרגישה שפגעתי ברגשותיהם של רבים אני רואה צורך להבהיר את עמדתי בעניין (מי שקרה לי בשמות גנאי ממילא לא ישתכנע אז השרשור הזה לא לו)".
"א. לא "תרמתי לרוצח" לא חושבת שהוא חף מפשע, עם זאת לא השתכנעתי שמיצינו את המשפט בכלים חוקיים העומדים לרשותנו באופן צודק עד כדי האשמה ברצח. למעשה, מאז משפט זדורוב אני עקבתי אחרי הדברים והצלחתי יותר ויותר לראות פלונטרים באופן חקירתו והודאתו ועל זה לדעתי מספיק לקרוא למשפט חוזר.
ב. ההד הציבורי המוצדק של הרצח הנורא של משפחת דוואבשה והקריאה שלנו לצדק למענם לא יכולה בשום אופן לעוור אותנו מלגלות בצורה הנקיה ביותר את חקר האמת וזה צריך להטריד את כולנו שקיים סיכוי כלשהו שאולי לא הוא הרוצח ומסתובב ביננו רוצח חופשי .
ג. גם תנאי כליאתו נכנסי בעיניי לחוסר הצדק המשפטי ומתנהלים כך אך ורק מאימפולסיביות ומרצון לא צודק להראות לציבור ש"הראינו לרוצח הזה מה זה" ואני בהחלט תוהה ולא מוצאת האם יש סיבות נוספות מלבד הרצון הטהור של מערכת המשפט לנקמה בו", סיכמה.