עו"ד אורי פז, המייצג את ארגון "ראש יהודי" התמודד לפני יום הכיפורים עם דרישת העירייה למנוע הפרדה בתפילה שפוצצה על ידי מפגינים וכעת עומד בפני איום של העירייה לבטל את אירועי סוכות במרחב הציבורי.
"צר לנו שהעירייה נתפסה לחלק מהתעמולה של אותם ונדליסטים מתפרעים שמנעו את התפילה בערב יום כיפור והיא יצאה אלינו בדרישה לשימוע בכתב - בטענה שכביכול הצבת הבמה בכיכר דיזנגוף הייתה שלא באישורה - וכביכול מרשתי הפרה תנאי בהיתר שניתן לה שלא להפריד הפרדה מגדרית באמצעים פיזיים באירוע", מספר פז.
הוא מדגיש כי מדובר בתואנות שווא שכן "האישור לבמה לא התבקש, הוא היה גם בשנה שעברה. הצורך בבמה נדרש כדי שאותם 2,500 ומעלה מתפללים ישמעו את החזן מהבמה כפי שנהוג בכל בית כנסת. בנוסף, מבחינה משפטית אין שום מניעה להציב דגלים בכל מקום. ערב יום כיפור, הוצאתי חוות דעת משפטית בנושא הזה שנבדק לעומק ותקנות הדגלים קובעות שמותר להשתמש בדגל כשהוא במקום, בזמן, בנסיבות ובצורה שאין בהם פגיעה בכבוד הדגל - וזה מה שהיה שם. אין שום מניעה לתלות דגלים שמתנפנפים ברוח ושבפועל לא היוו שום מחיצה פיזית בין גברים לנשים במקום".
כשנשאל האם הארגון מעוניין בפשרה ענה, "תמיד היה רצון להגיע להידברות בין הצדדים. אני מזכיר לכולם שראש יהודי לא עתר לבית המשפט. ההידברות שהייתה לקראת יום כיפור כללה הסכמות מול העירייה להגעה וולונטרית של כל המתפללים והמתפללות, ללא הפרדה מכוונת בין גברים לנשים - וכך אכן היה. הנשים והגברים שהגיעו לכיכר דיזנגוף בערב יום כיפור באו להתפלל באופן וולונטרי - איש כמצוות אמונתו".
"אני מאוד מקווה שלא ניאלץ בערב החג לבלות בבית המשפט העליון, ושהעירייה תשכיל ליישר את ההדורים, לאחר שכמובן נוכל לשכנע אותה במסגרת השימוע, שלא הייתה שום הפרה של נוהל, חוק או פסיקה מצד ראש יהודי - ושאין מקום לתת פרס לעבריינים שבאו ומנעו את האפשרות להתפלל במקום".
לדבריו הסנקציות של העירייה קשות ומיותרות. "העירייה הודיעה לנו שהיא כנראה תבטל לגמרי את האירועים, גם את בניית הסוכה ברחבת זמנהוף וגם את התפילה החגיגית בחול המועד סוכות בכיכר הבימה. אני סבור שיש בעיה מאוד קשה בסוג של עונש שהעירייה מחליטה להעניש את ראש יהודי, משום שמדובר למעשה בפועל בפגיעה בחופש הדת, ואין לי ספק שבית המשפט המחוזי - וככל שנצטרך להגיע גם לעליון - יבטלו החלטה כזאת".
