
שופט בית המשפט לעניינים מנהליים בתל אביב, מגן אלטוביה, קרא הערב (ראשון) לעיריית תל אביב להתפשר עם ארגון "ראש יהודי" בנוגע לקיום אירועי סוכות שבוטלו על ידי העירייה לאחר התפרעות המחאה בתפילת יום כיפור בכיכר דיזנגוף.
"הצדדים ינצלו את פרק הזמן להמשך הידברות בנפש חפצה מתוך כוונה להגיע להסדר מחוץ לכותלי בית המשפט. בכלל כך מוצע כי תישקל בידי הצדדים האפשרות לאפשר לעותרת 1 (ראש יהודי) לערוך את אירועי חגי תשרי בשטח ציבורי אחר מבמבוקש או במתחם/נכס שבבעלות או בחזקת המשיבה (העירייה) המצוי ולו בחלקו תחת כיפת השמיים באופן שיאפשר לעותרוץ לקיים האירועים על פי אמונתן תוך התחשבות בציביון העיר ותושביה ויאפשר למשיבה לשמור לרבות באמצעות משטרת ישראל על הסדר בצירוי וביטחון הציבור בכללותו", כתב אלטוביה.
מוקדם יותר פרסם הארגון הודעה בה ציין כי מאמצי הפשרה מול עיריית תל אביב לגבי אירועי סוכות שתוכננו ובוטלו - לא הביאו לתוצאה חיובית.
"לצערנו מאז החלטת בית המשפט בערב החג כי על הצדדים להגיע לפשרה, עמלו בארגון ראש יהודי להגיע לפשרה הגיונית מול עיריית תל אביב אך בסוף הדיונים שקיימו הצדדים, דחתה העירייה כל ניסיון פשרה. הפוליטיקה הקטנה ניצחה את ההיגיון, השכל הישר ורווחת הציבור".
"ארגון ראש יהודי עומד על כך שלא הפר את החוק ובגלל דחיית הפשרה הארגון יוכיח את עמדתו בבית המשפט ודורש מעיריית תל אביב להחזיר את הרישיון שכבר ניתן ע"י העירייה. הושטנו יד לפשרה הגיונית ואנחנו עדיין נכונים לפשרה זאת כדי לא לתת פרס לפורעים והמפריעים", אמרו בארגון.
בערב סוכות דחה השופט אלטוביה את עתירת "ראש יהודי" נגד החלטת עיריית תל אביב לשלול את ההיתרים לקיום אירועי חג הסוכות.
עם זאת ביקש בית המשפט מעיריית תל אביב לבוא "מידית בדברים בניסיון להגיע להסדר להנחת דעת כלל הצדדים ברוח החג ומתוך כבוד לכלל הציבור בתל אביב על כל חלקיו וגווניו".
שר הפנים משה ארבל הגיב להחלטת השופט "יום בו שופט בבית משפט מחוזי לא יודע לשונו הפשוטה של חוק יסוד זהו יום כיפורים של המערכת. מערכת המשפט זקוקה נואשות לאמון וככה לא בונים אותו".
יו"ר ועדת חוקה שמחה רוטמן הגיב "האירועים בתל אביב היו יכולים להיות הזדמנות עבור מערכת המשפט כדי להדגים שהם מגינים מפני עריצות שלטונית, אפליה ושרירות לב. במקום זאת כולם רואים שאין קשר בין בית משפט בעל כוח אינסופי ללא אח ורע בעולם, לבין הגנה על זכויות או על מדינת ישראל היהודית והדמוקרטית".