נשיא ארצות הברית ביידן בפגישתו עם ראש הממשלה נתניהו
נשיא ארצות הברית ביידן בפגישתו עם ראש הממשלה נתניהוצילום: חיים צח, לע"מ

נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן אישר הלילה (רביעי) כי במהלך שיחתו האחרונה עם ראש הממשלה בנימין נתניהו ביום שני, הוא ביקש ממנו הפוגה בלחימה ברצועת עזה.

דבריו של ביידן מגיעים לאחר שמוקדם יותר פורסם באתר "וואלה" כי נתניהו דחה הצעה של נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן לקדם הפוגה בת שלושה ימים כדי לפעול לשחרור חטופים.

בכירים אמריקנים וישראלים אישרו כי נתניהו אמר לביידן שהוא לא סומך על החמאס שיעמוד במילתו. בנוסף, נתניהו הביע את חששו כי ישראל לא תקבל תמיכה לחידוש הלחימה אחרי שלושה ימים של הפוגה.

בכיר ישראלי אמר כי נתניהו זוכר היטב איך במבצע צוק איתן ב-2014 חמאס תקף כח צה"ל ברפיח, הרג חיילים וחטף את הדר גולדין.

על פי ההצעה, חמאס היה אמור לשחרר בין 10 ל-15 חטופים ובימי ההפוגה היה מארגן רשימת שמות של כלל החטופים.

בישראל מעריכים, כך על פי הדיווח, כי חמאס מחזיק בכ-180 חטופים, הג'יהאד האסלאמי בכ-40 חטופים ו-20 נוספים מוחזקים בידי משפחות פשע, בעיקר בדרום רצועת עזה.

בלשכת ראש הממשלה סירבו להתייחס לדיווח. בבית הלבן מסרו כי לא יתייחסו לשיחות דיפלומטיות שהנשיא מקיים.