
החמאס אישר היום (ראשון) באופן רשמי כי אחמד רנדור, מפקד החטיבה הצפונית בזרוע הצבאית של חמאס חוסל.
בנוסף, אישר החמאס כי אותרה גם גופתו של ראש המערך הרקטי איימן סיאם.
רנדור שימש בתפקיד במשך שני עשורים והיה נחשב לאחד מבכירי מבוקשי חמאס.
בתוך כך הרמטכ"ל רב-אלוף הרצי הלוי פרסם איגרת לחיילי צה"ל ומפקדיו, שבה כתב: "צה"ל ולוחמיו נלחמים בעוז ושומרים על חיי אנשינו ועל ערכי צה"ל. הצלחנו ליצור תנאים למתווה המדיני לשחרור ראשון של ילדים ואימהות. עם השלמת המהלך נשוב להילחם במלוא הנחישות, להמשך שחרור החטופים ועד לפירוקו של חמאס".
בשבוע שעבר לוחמי צוות הקרב של חטיבת גבעתי פשטו על מפקדת החטיבה הצפונית של החמאס.
המפקדה ממוקדת בשכונת שייח זאייד, שכונת יוקרה בה מתגוררים בכירים רבים בחמאס, ובה אותרו מוצבים ששימשו בין היתר את כוחות הנוח'בה של ארגון הטרור ומוקמו בלב האוכלוסייה האזרחית.
הכוחות ביצעו פשיטה משוריינת על המוצב ואיתרו בו מספר פירים, בניהם פיר אסטרטגי רחב בעומק 50 מטרים ורוחב של 7 מטרים.
במרחב אותרו גם דגם מוקטן המדמה טנק צה"לי וחומה המדמה את גדר הגבול בעזה. בנוסף, אותרו מתחמי שיגור הכוללים מחרטה לייצור רקטות, בורות תת-קרקעיים המיועדים לשיגור ואמצעי לחימה רבים.
במסגרת הפעילות חיסלו הלוחמים עשרות מחבלים במרחב ובסיומה השמידו את המוצב.
