
נשיא פולין אנדז'יי דודה השביע ממשלה חדשה בראשותו של מטאוש מורבייצקי, ראש הממשלה המכהן.
אלא שהממשלה החדשה לא צפויה להחזיק מעמד זמן רב שכן בבחירות שנערכו לפני קצת יותר מחודש, הפסידה מפלגת החוק והצדק של מורבייצקי.
למרות שהחוק והצדק לא מחזיקים ברוב, הנשיא דודה המשוייך גם הוא למפלגה, החליט להשביע את ממשלת מורבייצקי גם בלי רוב, שכן לטענתו המפלגה היא הגדולה ביותר בפרלמנט ולכן זה לא משנה שהמפלגה לא מחזיקה ברוב.
יחד עם זאת, הממשלה לא צפויה להחזיק מעמד יותר משבועיים, שכן תוך 14 יום האופוזיציה צפויה להדיח את הממשלה בהצבעה נגד אמון בממשלה.
על פי ההערכות, לאחר נפילת הממשלה, יחזור דונלד טוסק לתפקיד ראש הממשלה אותו עזב בשנת 2014.
במפלגת החוק והצדק מקווים להצליח להרכיב קואליציה בימים הקרובים, אך על פי ההערכות הדבר חסר כל סיכוי.
מפלגת החוק והצדק נחלשה בבחירות האחרונות ואיבדה את הרוב, אך עדיין שמרה על מעמד המפלגה הגדולה ביותר עם 194 מושבים מתוך 460.
אלא שדווקא האופוזיציה בהנהגת דונלד טוסק עשויה לבסוף להצליח להרכיב את הממשלה בשל העובדה שהשיגה רוב פרלמנטרי עם 248 מושבים.
לאורך 8 שנות הכהונה של מפלגת חוק וצדק צפה ביקורת קשה על השינויים במשטר ובמערכת המשפט.
בנוסף, היחסים הדיפלומטיים עם ישראל נפגעו בשל קידום "החוק הפולני" לפיו ייגזרו עונשי מאסר על מי שיכנה את מחנות ההשמדה כמחנות השמדה פולניים.
הדבר יצר קרע בין המדינות כשבישראל ובמדינות נוספות בעולם נטען כי מדובר בניסיון לטשטש את המעורבות של חלק גדול מאזרחי פולין בסיוע למעשי הנאצים בשואה.