מצרכים:
- 500 גרם עוף טחון
- 2 ביצים
- 3 כפות שיבולת שועל
- 1 בצל לבן גדול קצוץ
- צרור כוסברה
- כף שטחוה כורכום
- כף שטוחה ראס אל חנות
- מלח ופלפל
- כפית סודה לשתייה
אופן ההכנה:
מערבבים את כל המרכיבים לתערובת אחידה ויוצרים קציצות בצורה שאוהבים
אנחנו ממליצים על עיגולים קטנים ככל האפשר (קחו בחשבון שהקציצות מעט מתנפחות בבישול)
את הקציצות נשים במקרר ובינתיים נכין רוטב, ניתן להכין רוטב אדום קלאסי מעגבניות פפריקה ורסק
או ללכת על כיוון קצת יותר 'מזרחי' ולעשות רוטב על בסיס סלרי לימון כורכום ומים
כשהרוטב שלנו מוכן נכניס את הקציצות ונכסה במכסה, נבשל על להבה נמוכה 20 דקות,
לאחר מכן נסיר את המכסה נגביר את הלהבה על מנת לתת לרוטב להצטמצם לתוך הקציצות
נשקשק קלות את הסיר/מחבת לערבוב עם הרוטב ונבשל כ-5 דקות
נגיש על אורז לבן או פתיתים.
בתאבון!