שר הכלכלה ניר ברקת מתח ביקורת הבוקר (ראשון) בכניסה לישיבת הממשלה על ההתנהלות במלחמה מול חמאס בעזה.
את דבריו פתח בתנחומים למשפחות: "בוקר קשה לכולנו. אני מבקש לשלוח תנחומים וחיבוק גדול למשפחות השכולות של הנופלים הלילה".
הוא הוסיף ואמר: "אני מודאג. לצערי אנחנו נחמדים מידי ומתחשבים מידי. לא מתקבל על הדעת שאנחנו נסכן חיילים שלנו, ונשלח אותם חשופים בכל מיני מבנים, מבלי שהפצצנו לפני כן".
ברקת מתח ביקורת: "כניעה לכל לחץ חיצוני, גם אם זה לחברים הכי טובים שלנו, זו טעות קשה שאנחנו משלמים עליה מחירים כבדים. התפקיד שלנו כממשלת ישראל, בראש ובראשונה לדאוג לאינטרסים החיוניים של מדינת ישראל. אסור לוותר בגלל שום לחץ".
בישיבת הממשלה התייחס נתניהו לביקורת: "ראיתי פרסומים שגויים שטוענים כאילו ארה"ב מנעה ומונעת מאיתנו פעולות מבצעיות באזור - זה לא נכון. ישראל היא מדינה ריבונית. ההחלטות שלנו במלחמה מבוססות על שיקולים מבצעיים שלנו, ולא ארחיב בזה. הן לא מוכתבות על ידי לחצים חיצוניים. ההחלטה על אופן הפעלת כוחותינו היא החלטה עצמאית של צה"ל ולא של אף אחד אחר".
ברקת טען בישיבת הממשלה כי כמות ההפצצות של חיל האוויר ברצועה "ירדה דרמטית" והוסיף "חיילים נשלחים למבנים ממולכדים כמו ברווזים. שום שיקול לא מצדיק שנסכן את חיי החיילים שלנו בשם איזה 'מוסריות' מדומיינת. בפועל אנחנו מגנים על מחבלים ומסכנים את חיי הלוחמים - התוצאה היא חיילים מתים. זה ניהול מופקר של המלחמה".
לפני הצהריים הותר לפרסום כי סמ"ר רואי אליאס, בן 21 מצופר, לוחם בגדוד ההנדסה 603 נפל בקרב בדרום הרצועה אתמול. יחד איתו נהרגו עוד ארבעה לוחמים, ששמם הותר לפרסום הבוקר.
בקרב בדרום הרצועה נפלו אתמול שלושה מלוחמי גדוד ההנדסה 603 - סמ"ר דוד בוגדנובסקי, בן 19 מחיפה; סמ"ר אוראל בשן, בן 20 מחיפה; סמ"ר גל הרשקו, בן 20 מיפתח; בקרב נפל גם הפרמדיק מעוצבת "געש" (36) סמ"ר איתמר שמן, בן 21 מלפיד, שלחם עם גדוד 77.
במרכז רצועת עזה נפלו אתמול חובש ולוחם מגדוד המילואים 7810, רס"ר (במיל') נדב יששכר פרחי, בן 30 מהרצליה; ורס"ר (במיל') אליהו מאיר אוחנה, בן 28 מחיפה; בקרב אחר באזור נפלו שני לוחמי גדוד המילואים 6646, רס"ל (במיל') אליסף שושן, בן 23 מירושלים, לוחם בגדוד 6646; ורס"ל (במיל') אוהד אשור, בן 23 מכפר יונה. בתקריות השונות נפצעו עוד שישה לוחמים באורח קשה, שמשפחותיהם עודכנו. מתחילת הפעולה הקרקעית בעזה נהרגו 152 לוחמים, 13 מהם בסוף השבוע האחרון. מתחילת המלחמה - 485 חללי צה"ל.