
בשורות טובות לדונלד טראמפ? סקר חדש של וושינגטון פוסט בשיתוף אוניברסיטת מרילנד, פחות אמריקאים מאמינים כי הניצחון של ג'ו ביידן בבחירות 2020 היה לגיטימי.
עוד עולה כי יותר אמריקאים "לא מקבלים את הניצחון שלו" וטוענים כי התוצאות אכן זויפו, כפי שטוען הנשיא לשעבר טראמפ.
על פי הסקר החדש, 62 אחוזים מהנשאלים אמרו כי הם מאמינים שהניצחון של ביידן בבחירות 2020 "היה לגיטימי".
מדובר בירידה של 7 אחוזים לעומת 69 אחוזים שטענו כך בסקר קודם שהתקיים בחודש דצמבר 2021. 36 אחוזים ממשתתפי הסקר אמרו כי הם "לא מקבלים את הניצחון של ביידן".
בקרב המצביעים הרפובליקנים רק 31 אחוזים מאמינים כי הניצחון של ביידן "היה לגיטימי" לעומת 39 אחוזים בסקר הקודם.
על השאלה "האם אתם סבורים כי יש הוכחות מוצקות לזיוף תוצאות הבחירות בשנת 2020, כפי שטוען טראמפ" ענו 33 אחוזים כי "יש הוכחות מוצקות" לעומת 63 אחוזים שטענו כי "אין הוכחות מוצקות", ועוד 4 אחוזים שלא החזיקו בדעה מסוימת.
שאלה נוספת היתה "עד כמה אחריות יש לדונלד טראמפ על אירועי הפריצה לקפיטול בשנת 2021?". 37 אחוזים טענו כי "יש לטראמפ אחריות רבה מאוד", 16 אחוזים טענו כי "יש לו אחריות רבה",
18 אחוזים בחרו באופציה של "אחריות מסוימת" ועוד 28 אחוזים טענו כי "אין לטראמפ אחריות כלל". עוד שאלה נגעה לכתבי האישום נגד טראמפ ועד כמה משתתפי הסקר מאמינים כי טראמפ אכן אשם או חף מפשע. 33 אחוזים טענו כי "הוא חף מפשע" לעומת 56 אחוזים שסבורים כי טראמפ אשם בלפחות חלק מכתבי האישום נגדו.