
יותר ממחצית מהארגונים בעולם חוו בשנה החולפת תקיפת סייבר ודרישה לכופר עבור שחרור המידע הכלוא אצל התוקפים, זאת לצד השלכות כספיות והפנים-ארגוניות אדירות שמחייבות את הארגונים לייצר עוד ועוד חומות אבטחה נגד התקיפות הקטלניות, כך עולה ממחקר חדש שהוציאה חברת Dell Technologies.
לפי המחקר שיצא באחרונה עולה כי 54% מהארגונים בעולם חוו מתקפת סייבר שמנעה מהם גישה לנתונים ב-2023.
עוד מופיע במחקר כי כ-86% מאותן החברות שילמו בממוצע 1.9 מיליון דולר כופר לתוקפים - נתון שלילי ביותר שמראה על החוזק של אותן התקפות סייבר ומכבש הלחצים האדיר שמופעל על החברות המותקפות.
מהמחקר אף עולה כי עלות אובדן הנתונים מתקיפת סייבר עומד על כ- 2.6 מיליון דולר בממוצע לארגון, והשבתת הארגון הממוצעת בעקבות כל תקיפה עמדה על 26 שעות, עם אובדן של 2.45 טרה בייט.
55% מתקיפות הסייבר נגרמו על ידי מקור חיצוני כגון לחיצה על לינק חשוד או פריצה לטלפון, כדוגמת עובדים שלחצו על לינקים ואימיילים חשודים ונפלו קורבן לפישינג, או דרך טלפונים ניידים שנפרצו.
במבט עתידי לשנת 2024, 97% מהמשיבים על הסקר שנלווה למחקר טוענים שחוו לפחות אתגר אחד בהקשר של אבטחת מידע, וכן 79% חוששים שיתקלו באירוע סייבר בשנה הקרובה. עם זאת, 75% חוששים שאמצעי האבטחה והגיבוי שלהם לא מספיקים להגנה מפני התקפת סייבר, 74% מהמשיבים דואגים מפגיעה בגיבוי הנתונים שלהם בענן הציבורי ו-65% דואגים שלא יוכלו לשחזר את נתוני הארגון שלהם באופן מלא.
במסגרת המחקר עולה גם כי בינה מלאכותית מחוללת (GenAI) הפכה לכלי אסטרטגי בחיזוק האבטחה ותישאר כך גם ב-2024, עם 52% מהמשיבים שטוענים כי שילוב GenAI יספק יתרון בהגנה של הארגון שלהם. עם זאת, 88% מהמשיבים הסכימו שהאימוץ של GenAI גם ייצר כמויות גדולות של נתונים חדשים, שיכולים להוות עילת לתקיפות חדשות.
