מפגינים ובני משפחות החטופים חוסמים בצהריים (שלישי) את מעבר ניצנה ולא מאפשרים את העברת משאיות הסיוע ההומניטרי לעזה.
מאז שעות הבוקר הגיעו מאות מפגינים גם למעבר כרם שלום במטרה לעצור את מאות המשאיות הנושאות סיוע לעזה.
"אין שום היגיון בהכנסת המשאיות ישירות לידי מחבלי חמאס. אנו נכונים לשעת המבחן הזו ביחד עם אלפים תומכים שדורשים לעצור את האספקה לחמאס. אף סיוע לא אמור לעבור עד שאחרון החטופים יחזור", אמרו בארגון צו 9.
רוני שובל, אמא לשני לוחמים בעזה וחברה במטה 'אימהות הלוחמים' אמרה, "אנחנו כאן כדי לחסום את המשאיות לעזה. הכנסת הסיוע נוגדת את החוק הבינלאומי, אנחנו לא צריכים להכניס שום דבר לאויב שלנו. הכנסת הסיוע מסכנת את החיילים והחטופים שלנו. אנו נמשיך לבוא לכאן ולהיאבק במאבק החשוב הזה".
אתמול, לאחר שכוחות משטרה וצבא מנעו מעשרות מפגינים לחסום את מעבר כרם שלום, עברו 129 משאיות לעזה. 97 משאיות נוספות נכנסו דרך מעבר רפיח.
לפני כן עצרה המשטרה 13 מפגינים לאחר שניסו לחסום את מעבר המשאיות. בין העצורים היו ראשי המחאה, וכן מספר נשים, חלקן נשואות ואימהות לתינוקות.
בנוסף נעצר באלימות קשה בידי שוטרים צבאיים חייל במילואים שהגיע למחות נגד הכנסת הסיוע.
בתיעוד נראה החייל מתווכח עם השוטרים והחיילים במקום עד למעצרו באלימות קשה. החייל נזקק לטיפול רפואי בעקבות אלימות השוטרים, והוא הועבר הערב ממשרדי מצ"ח בבאר שבע למרפאה צבאית בכלא 10.
נזכיר כי בשל ההפגנות שמנעו הכנסת משאיות לעזה, מפקד פיקוד הדרום האלוף ירון פינקלמן חתם בתחילת השבוע על צו שטח צבאי סגור על כל אזור מעבר כרם שלום.