
סוגיית החטופים. אני מלווה את העניין מילדותי. במלחמת ההתשה נפלו בשבי רבים משכנינו הטייסים. בסיס חצור היה אז המרכזי שבבסיסי חיל האוויר.
אני זוכר את ניסים אשכנזי מהבית הצמוד, חוזר עם ברכיים שבורות. את יגאל שוחט שב בלי רגל. גיורא רום פצוע קשה בכל גופו.
בהמשך, הטייסים יצחק פיר, הרפז, עיני ונוספים נותרו בשבי למשך יותר משלוש שנים. בתום מלחמת יום הכיפורים היו 15 שבויים בסוריה ובמצרים ממצבת טייסי הבסיס. ביניהם אבי.
כבר אז יצאו משלחות לאו"ם. היה נוח לממשלה שיוציאו קיטור בחוץ. אימי סירבה לנסוע. היא לא תפגין אצל הגויים מול ממשלת ישראל בעת לחימה. כך אמרה וכך עשתה.
גופתו המעונה של אבי שבה לקבר ישראל כעבור 8 חודשים. מאז היו כאן סבבי שבי נוספים. אימו של יוסקה גרוף דחפה לעסקה קשה שסיבכה את רון ארד, אשר זכרו עמד לנגד עיניהם של מחוללי עסקת שליט... על טננבאום נוותר היום.
רוצח משפחת הרן, סמיר קונטר, קנה אז את חירותו. אני עמדתי מול מובילי קמפיין שליט. טענתי שיש לזכור את מבצע אנטבה ולא להיכנע לגרועים שבאויבי ישראל.
וכך המטוטלת ממשיכה לנוע מאז ועד היום... כיום, אל מול השבר הגדול של השבעה באוקטובר, עולה שוב השאלה – מה נכון ומה אפשר לעשות.
הקריאה "את כולם, עכשיו!" - יוצרת פיחות בערך הנכסים שמדינה חפצת חיים יכולה לשלם. צודקים הטוענים שרצון החמאס הוא השמדה מוחלטת של מדינת ישראל ושל קיום יהודי בארץ הזאת.
מצד שני עומדת הדרישה ברוח רוזוולט וצ'רצ'יל, לניצחון מוחלט. יש לזכור כי הקואליציה העולמית אשר לצידנו שברירית. למעלה ממאה אלף מפונים מהצפון והדרום עברו למגורים חלופיים. הדרישה לשוב ולהתיישב ברצועת עזה עומדת מול מציאות של יישובים הרוסים ללא מענה ברוח ציונית, כפי שהורגלנו לו משחר ימי המדינה.
אל מול כל אלו, אל מול עולם ומלואו, ראוי שהנהגת המדינה תודיע, כי הלחימה תימשך עד שחמאס ישחרר את כל החטופים.
ככה, פשוט. חמאס חטף - חמאס אחראי... חמאס צריך לשחרר אותם ללא תנאי. מסר קָליט לעולם ומלואו, שיעביר את האחריות לגורל הפלסטינאים לידי ההנהגה שלהם. הרי כלל הציבור בעזה יכול לקום מול מנהיגיו ולדרוש שחרור חטופים כדי להקל את סבלו.
קחו אחריות! תפסיקו להטיל אותה לפתחנו! אתם רעבים?? אתם סובלים? אתם מתים? – צאו נגד מנהיגיכם!
העם הפלסטינאי, שתמיד האשים את ישראל וכלל אומות העולם בחורבנו ובסבלו... יקבל הזדמנות לקחת את גורלו בידיו, לצד תוכנית שיקום ליֵשות מפורזת.
אבל זה כבר שלהם. ושיהיה בהצלחה, להם ולעולם כולו.