מאז השבעה באוקטובר הזמר והיוצר שלומי שבת מסתובב ברחבי הארץ ומגיע לשיר, לחבק ולחזק פצועים בבתי חולים, מפונים, חיילים בבסיסים ונמצא גם ברגעים לא פשוטים עם משפחות בניחום אבלים.

אחרי שניחם את משפחת הרשקוביץ על נפילתו של רס"מ במיל יוסי הרשקוביץ בקרבות בעזה קיבל שיחת טלפון מהמשפחה שמבקשת לקחת את המכתבים שיוסי כתב בזמן הלחימה ולהנציח בשיר ומבקשים ששלומי יהיה המבצע ויפיח בכתוב רוח חיים.

​השיר נכתב מלקט של משפטים שכתב יוסי במכתביו למשפחה וחברים מאזור הלחימה בעזה ובעזרתו של שי גראוכר מעמותת "כלל ישראל" המסייעת למשפחות חטופים וחיילים נעשתה פנייה לבמאי והמפיק עוזי ג'ורג' למצוא את הדרך להנציח את יוסי ז"ל.

כך גם גויסו לפרויקט המוסיקאים אמיר אטיאס (בית הבובות) וטל שגב שחיברו את הכל לכדי שיר שלם. הלחן נלקח מיוסי שהקליט את המנגינה באייפון ויחד עם שבת הוא הושלם באולפן.

את השיר מלווה קליפ שצולם בשני חלקים האחד בגן לאומי עיר דוד בירושלים בחלל אקוסטי שברקע מסכים ועליהם הוקרנו שקופיות של יוסי הרשקוביץ ז"ל עם משפחתו, קטעי ארכיון ומאחורי הקלעים מההקלטות לשיר והחלק השני צולם באתר ארכיאולוגי פתוח בגן לאומי עיר דוד לשם הגיעו בני המשפחה המורחבת, תלמידיו של יוסי בבית הספר אותו ניהל וחברים קרובים לקחת חלק בצילומי הקליפ.

כולם לבשו חולצות "גאה להיות חייל בצבא הגנה לישראל", שורה הלקוחה מהשיר ומאפיינת את הנחישות של יוסי שעלה על המדים והתגייס למען העם והמדינה.