המחאה בירושלים
המחאה בירושליםצילום: ערוץ 7

לכבוד תומכי העסקה שלום!

מדינת ישראל נמצאת במלחמה כבר יותר ממאתים יום! יותר משמדינת ישראל נמצאת במלחמה יש לנו אזרחים שמוחזקים בעזה ועוברים שם עינויים וסבל רב. כשמדינת ישראל יצאה למלחמה היא הגדירה כמה מטרות חשובות - לפרק את חמאס, להשיב את החטופים ולדאוג שרצועת עזה לא תמשיך להוות איום קיומי על מדינת ישראל.

ישנה מחלוקת גדולה מה המטרה הכי הכי חשובה. ישנם שאומרים שהמטרה החשובה ביותר זה פירוק חמאס. אמנם ישנם שאומרים שהמטרה החשובה ביותר היא שחרור החטופים. גם מי שאומר שהמטרה החשובה ביותר היא שחרור החטופים, צריך לפעול בצורה כזאת שתועיל לשחרור החטופים.

כמו בעולם הנדל"ן מחיר הדירה נקבע על פי היחס בין ההיצע והביקוש. ככל שיש יותר ביקוש כך מחיר הדירה עולה. גם אדם שחייב את הכסף דחוף לא יראה זאת כלפי הקונה כיון שבכך יאבד מנופי לחץ על הקונה. כך ויותר מכך בענין עסקת חטופים, ככל שהביקוש גדול יותר כך מחיר העסקה עולה. לא אני הוא שאומר זאת אלא חמאס אומר זאת!

איפה??

  1. במחירי העסקה שעולים משבוע לשבוע.
  2. בסרטון של החטופים שהתפרסם לאחרונה. והרי לכם לשון הסרטון במלואו:

עמרי מירן:

משפחתי היקרה, אני מתגעגע לכולכם. אבא, אחיי, אחותי, שי אהובתי, רוני ועלמה בנותיי היקרות. השנה לא הצלחנו לחגוג שום חג ביחד בגלל המלחמה הארורה הזאת. אני מקווה שלפחות את החג הבא, יום העצמאות, נוכל לחגוג ביחד כולנו. אני נמצא פה בשבי החמאס כבר 202 יום. המצב פה לא נעים, קשה, יש הרבה הפצצות. הגיע הזמן להגיע לעסקה שתוציא אותנו מכאן בחיים, שלמים ובריאים. אני רוצה שתעשו כל מה שאתם יכולים ותלחצו בכל דרך אפשרית ותמשיכו להפגין כדי שיהיה מו"מ ועסקה עכשיו.

אין ספק שיש כאן מילים מרגשות. עין לא נשארה יבשה. אני בטוח שהמשפחה של החטוף קיבלה את הסרטון ברגשות מעורבים. שמחה גדולה שהנה הם חיים ומאידך קושי גדול – אם הם חיים למה הם לא איתנו?

אבל הסרטון הזה מלמד דבר אחד. האינטרס של החמאס הוא שהציבור בישראל יצא להפגין בעד תמיכה בעסקה. למה זה כ"כ חשוב לו? – כיון שהוא יודע שרק עסקה היא שתציל אותו להמשיך להתקיים מעל גבי הקרקע. רק עסקה תגדיל את המחיר וממילא תרחיב את מימדי האסון דורות קדימה.

ידע לו כל מי שהולך להפגנת תמיכה בעסקת חטופים שהוא לא משרת את החטופים אלא את החמאס. כן כן. בכך החמאס יכול להעלות את המחיר של העסקה.

חוץ מזה, האם לא למדנו משחרור סינוואר בעסקת שליט? האם לא ראינו שמרבית המחבלים חוזרים לפעילות טרור עם דם חדש על הידים? האם אנחנו מבשלים לעצמנו את הטבח הבא? לא משחררים מחבלים עם דם על הידים!

עיני כל העולם הערבי נשואות למבצע בעזה לראות האם ישראל חזקה ותעמוד במילתה או שמא תכנע בתכתיבים של הרגע האחרון. אי אפשר לשער את גודל האסון שתביא עלינו עסקה מופקרת!

אני קורא לרה"מ להמשיך בעמידה האיתנה שלו כנגד לחצים עולמיים ולקיים את צו השעה – רפיח עכשיו! לא היום בערב, מחר או מחרתים – עכשיו!