
גורמים המעורים בתוכן ההצעה שהגיש חמאס בתגובה להצעה המצרית לעסקה לשחרור חטופים תמורת הפסקת אש אומרים כי יש פערים משמעותיים מול ארגון הטרור.
"יש סעיפים בהם חמאס הלך רחוק מדי מדי ביחס למה שסוכם עם ארצות הברית. החלפת המסמכים מייצרת שוב דינמיקה של משא ומתן שצפוי להתחדש ככל הנראה מחר בקהיר", אמרו הגורמים לכאן חדשות.
על פי המסמך של חמאס, בשלב הראשון, הוא אינו מתחייב לשחרור חטופים חיים בלבד, כפי שדרשה ישראל, אלא מציין כי ישוחררו 33 חטופים בלבד - "חיים או מתים", מהקריטריונים שעונים לשחרור "הומניטרי".
עוד צוין בתגובת ארגון הטרור כי בכוונתו לשחרר שלושה חטופים החל מהיום השלישי לעסקה בכל שבוע, ואילו בהצעה שהגישה ישראל צוין כי ישוחררו שלושה חטופים בכל שלושה ימים. קיים גם שוני במפתחות לשחרור החטופים. חמאס דורש כי ישוחררו 30 מחבלים מבתי הכלא בישראל בעבור כל חטוף ולא 20, וישוחררו 50 מחבלים בעבור כל חיילת שתשוחרר מהשבי ולא 40.
בהצעת חמאס, אין זכות וטו ישראלי על שמות המחבלים שישוחררו ואף לא קיימת אפשרות להגליית מחבלי חמאס כפי שישראל דרשה.
נקודה מרכזית נוספת הינה כי לפי הצעת ארגון הטרור, ישראל תתחייב כי החל מהיום ה-16 לעסקה ייחל שיח בין הצדדים על הפסקת המלחמה - צעד שישראל מתנגדת לו בנחרצות.