הרב חיים נבון
הרב חיים נבוןצילום: Yonatan Sindel/Flash90

הרב חיים נבון מתייחס במאמרו השבועי באתר 'מקור ראשון' להחלטת ועדת הרבנים לבטל את בחירתו ברב מאיר כהנא כמועמד הציונות הדתית לרב הראשי.

"עד עכשיו לא כתבתי אף מילה על הבחירות לרבנות הראשית, כי אינני מכיר איש מהמועמדים - אך גם בלי להכיר אותם אפשר להעלות היום טענה פשוטה: ביטול מועמדותו של הרב מאיר כהנא כנציג הציונות הדתית יהיה פשיטת רגל ערכית", כתב הרב נבון.

הוא הוסיף "כאמור, אינני מכיר לא את הרב כהנא ולא את הרב הלוי, ולכן אינני מתיימר להכריע ביניהם. חזקה עליהם ששניהם מועמדים מצוינים. אך ר' שמחה בונם מפשיסחא דרש על הפסוק "צדק צדק תרדוף": גם את הצדק צריך לרדוף באופן צודק. במילים פשוטות: לא רק המטרה חשובה, אלא גם האמצעים. כשיש ועדה, ויש הסכמה, ויש החלטה – והכול שקוף וברור ומוסכם מראש – צריך לפעול באופן הכי ישר, הכי שקוף, הכי עקבי והכי הגון".

"כשאנחנו רוצים רב ראשי ציוני דתי, מה זה אומר? אנחנו הרי לא מתעניינים בשאלה מה הוא חובש לראשו. לו זה מה שהיה מעניין אותנו, הרי שהפסדנו מראש.. ולמי אכפת? מצדי שיחבשו עטרת נוצות אינדיאנית. לא חשוב הכובע, אלא מה שמתחתיו", מדגיש הרב נבון.

"אנחנו רוצים רב ציוני דתי בגלל הרוח שהוא מביא עמו. והרוח הזו קודם כל אומרת: דרך ארץ קדמה לתורה. נדמה לי שמי שמתבונן מהצד רואה מיד כמה דרך ארץ יש או אין בהתנהגות הפתלתלה שאנו רואים", הוא מסכם.