
בפעילות משותפת של צה"ל ושב"כ בימים האחרונים חוסלו מספר מחבלים בכירים בחמאס.
אתמול (שישי) חיל האוויר בהכוונת מודיעין אווירי מדויק, תקף וחיסל באזור נוציראת את המחבל טארק דרויש ששימש כגורם מרכזי במערך האווירי של גדוד נוציראת בחמאס. דרויש לקח חלק בתכנון והוצאה לפועל של מתווי טרור נגד ישראל.
ביום חמישי תקפו מטוסי קרב של חיל האוויר בהכוונה מודיעינית של אמ"ן ושב"כ וחיסלו באותו אזור את המחבל מנצור עאדל מנצור קשלאן, אשר היה מעורב בקידום פעולות טרור והכוונות פיגועים של ארגון הטרור חמאס בשטח ישראל ובייחוד במרחבי יהודה ושומרון.
בצה"ל מציינים כי "המחבל קידם וביצע פעילויות טרור וכן עסק בתיאום ובשיתוף פעולה עם ארגוני טרור ברצועת עזה ובמדינות נוספות".
בפעילות משותפת נוספת שארעה במהלך השבוע, כלי טיס של חיל האוויר תקפו במחנות המרכז וחיסלו את המחבל וליד עבד אבו דלאל, פעיל בזרוע הצבאית אשר במקביל משמש כראש מנהלת הטכנולוגיה במנגנון ביטחון הפנים של ארגון הטרור חמאס.
במקביל, ברפיח איתרו צוותי הקרב של חטיבות הקומנדו, ביסל"ח, גבעתי והנח"ל אמצעי לחימה רבים במרחב, ביינהם פירים תת קרקעיים, רקטות מוכנות לשיגור, מטעני נפץ, רובים מסוג קלאצ'ניקוב וציוד צבאי נוסף.
בפעילות נוספת, הלוחמים בשיתוף כוחות חיל האוויר סגרו מעגל על חוליית מחבלים שביצעה ירי RPG לעברם וחיסלו אותה. שלשום, כלי טיס של חיל האוויר תקף מבנה של אגודת אלנור באזור דארג׳ תפאח.
גם יחידת 'רפאים' (רב-ממדית) פועלת בשבוע האחרון בשיתוף החטיבות 2 ו-679 תחת אוגדה 99 במרכז הרצועה. לוחמי היחידה פועלים באיזור שכונת צברא בה איתרו אמצעי לחימה רבים ופירים.
כוחות היחידה חיסלו ביומיים האחרונים עשרות מחבלים והשמידו מחסן אמל"ח, בשיתוף פעולה רב מימדי של כוחות טנקים, תצפיות ובשיתוף חיל האוויר.
הכוחות ממשיכים לפעול במרחב מסדרון מרכז הרצועה. במהלך פעילות הכוחות בשכונת צברא, נתקלו הכוחות בחוליות מחבלים שירו לעברם ירי נק"ל וטיל RPG. כל המחבלים חוסלו.
