מצרכים:
- קילו קמח לבן מנופה.
- שתי כפות שמרים יבשים
- 4 כפות סוכר
- כף גדושה של מלח
- חמש כפיות שמן זית
- 600 מיל מים, בערך שלוש כוסות וחצי של כוס שתייה חד פעמית.
- לציפוי שומשום וזעתר
אופן ההכנה:
1. בקערת המיקסר שמים את הקמח הסוכר והשמרים ומערבבים
2. מוסיפים את המים והשמן ולשים במשך שתיים שלוש דקות
3. מוסיפים את המלח ולשים על מהירות בינונית עוד שש-שבע דקות והבצק צריך להיות נוח לעבודה
4. יוצרים כדור ומעבירים לקערה משומנת לשעה התפחה או עד הכפלת הנפח
5. יוצרים כדורים יוצא בערך 7 ,8 כדורים ומתפיחים לעוד 20 דקות
6.בקערה שמים מים וסילאן טובלים את הכדור ועושים צורת אליפסה או עיגול. ישר מעבירים לסומסום עם הזעתר, וישר לתבנית אפייה
7.מחממים תנור ל-220 מעלות ואופים ל-20 דקות בערך או עד שיש צבע יפה גם מלמטה חשוב.
8.אוכלים עם ירקות, גבינות ,שמן זית וזעתר
יום ירושלים שמח!