מצרכים:

  • קילו קמח לבן מנופה.
  • שתי כפות שמרים יבשים
  • 4 כפות סוכר
  • כף גדושה של מלח
  • חמש כפיות שמן זית
  • 600 מיל מים, בערך שלוש כוסות וחצי של כוס שתייה חד פעמית.
  • לציפוי שומשום וזעתר

אופן ההכנה:

1. בקערת המיקסר שמים את הקמח הסוכר והשמרים ומערבבים

2. מוסיפים את המים והשמן ולשים במשך שתיים שלוש דקות

3. מוסיפים את המלח ולשים על מהירות בינונית עוד שש-שבע דקות והבצק צריך להיות נוח לעבודה

4. יוצרים כדור ומעבירים לקערה משומנת לשעה התפחה או עד הכפלת הנפח

5. יוצרים כדורים יוצא בערך 7 ,8 כדורים ומתפיחים לעוד 20 דקות

6.בקערה שמים מים וסילאן טובלים את הכדור ועושים צורת אליפסה או עיגול. ישר מעבירים לסומסום עם הזעתר, וישר לתבנית אפייה

7.מחממים תנור ל-220 מעלות ואופים ל-20 דקות בערך או עד שיש צבע יפה גם מלמטה חשוב.

8.אוכלים עם ירקות, גבינות ,שמן זית וזעתר

יום ירושלים שמח!

שף כפיר רפאל