
פורום הגבורה וארגון "המילואימניקים - דור הניצחון" הגיבו בחריפות לדבריה של סגנית נשיא ארצות הברית קמלה האריס.
"נדהמנו לשמוע כיצד מועמדת לנשיאות ארה"ב עסוקה בלדברר את האינטרסים המובהקים של ארגון הטרור הנאצי חמאס תוך התעלמות מעתידה ומביטחונה של מדינת ישראל", תקפו בתגובה.
בפורום ובארגון הוסיפו: "אנו קוראים ודורשים מראש הממשלה לא להסכים לאף עסקת הכוללת נסיגה מציר פילדלפי וציר נצרים - הנוכחות המינימלית שבלעדיה חמאס יחזור תוך זמן קצר לפתח יכולות רצחניות ולאיים על יישובי הדרום".
לסיום מסר: "עסקת הנסיגה מעין זו תהווה למעשה עסקת ניצחון לחמאס ולכל אויבינו מסביב, דווקא כאשר אנו כפסע מפירוק יכולותיו הצבאיות של הארגון הרצחני. אין לאף אחד מנדט לזרוק לפח את הישגי המלחמה ולהפקיר את בטחון מדינת ישראל כולה. במיוחד לא בשביל כמה קולות נוספים במישיגן".
האריס קראה אתמול ליישם עסקה מיידית מול חמאס ואמרה: "עלינו להשיג עסקה כדי שתהיה לנו הפסקת אש, נחזיר את החטופים ונספק הקלה לפלסטינים".
היא הוסיפה "אני מחויבת למסלול שיוביל לפתרון שתי מדינות. איננו יכולים להפנות את מבטנו מהטרגדיות בעזה".
היא ציינה כי היא תומכת בזכותה של ישראל להגן על עצמה, "אך חשוב גם לבדוק כיצד עושים זאת".

