ראש הממשלה נתניהו הוסיף תנאים חדשים בעסקה לשחרור החטופים בחודש יולי האחרון, המקשים על התנאים שהוסכמו בחודש מאי, כך דווח היום (שלישי) בעיתון הניו יורק טיימס.
לפי הדיווח, ההצעה שלפיה ישראל תמשיך לשלוט בדרום רצועת עזה, לא נכללה בהצעה ממאי. כמו כן, המסמך הראה פחות גמישות לגבי חזרת פלסטינים עקורים לבתיהם בצפון עזה לאחר הפסקת הלחימה.
גורמים החברים בצוות המו"מ הישראלי חוששים כי ההוספות להצעה מסכנות את העסקה.
בתגובה לטיימס לא ערערה לשכת נתניהו על מהימנות המסמכים עליהם התבססה הכתבה אך הכחישה בתוקף את הטענות כי ישראל הציגה תנאים חדשים במשא ומתן על הפסקת האש בעזה.
לשכת ראש הממשלה דחתה את הדיווח ומסרה כי "הטענה לפיה ראש הממשלה בנימין נתניהו הוסיף דרישות חדשות למתווה ה-27 במאי, היא שקרית. טיוטת ה-27 ביולי אינה כוללת תנאים חדשים ואינה סותרת את מתווה ה-27 במאי. חמאס הוא זה שדרש 29 שינויים - דבר שראש הממשלה התנגד לו".
לדברי הלשכה "אלה העובדות: בנוגע לטענת הוספת דרישות חדשות בנושא מעבר נצרים: טיוטת מסמך ה-27 ביולי מתייחסת לצורך בהקמת מנגנון בידוק מוסכם, על-מנת להבטיח כי רק אזרחים לא-חמושים יחזרו לצפון הרצועה (הצעה שהועלתה על-ידי ארצות-הברית) - בהתאם למוצע במתווה ה-27 במאי.
בנוגע לטענת הוספת דרישות חדשות בנושא שחרור חטופים חיים: בטיוטת ה-27 ביולי צוין כי כל החטופים החיים בקטגוריה הרלוונטית צריכים להשתחרר, בהתאם למתווה ה-27 במאי, שקבע כי מספר מסוים של חטופים – חיים או מתים – ישוחרר.בנוגע לטענת הוספת דרישות חדשות בנושא האופן שבו מחבלים פלסטינים ישוחררו: בטיוטת ה-27 ביולי לא צוינו תנאים חדשים. להיפך - במתווה ה-27 במאי צוין כי לישראל תהיה זכות וטו על מספר מסוים של מחבלים משוחררים, וכי ישראל תוכל להגלות לפחות מספר מסוים של מחבלים. טיוטת ה-27 ביולי כוללת הבהרות חיוניות לצורך יישום הנכתב במתווה ה-27 במאי".