איתמר בן גביר
איתמר בן גבירצילום: Yonatan Sindel/Flash90

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר קרא הבוקר (שלישי) להפסיק את הכנסת הדלק והסיוע ההומניטרי לרצועת עזה.

לאחר הפרסום על חילוץ שש גופות מרצועת עזה כתב בן גביר: "בבוקר קשה זה, ליבנו עם כאב המשפחות היקרות - פרי, מצגר, מונדר פופלוול, דנציג ובוכשטב, שיקיריהם הי"ד הוחזרו הלילה ע"י לוחמי צה"ל משבי החמאס. ליבי ולב כל עם ישראל עימם בשעה זו".

הוא קרא: "את החטופים החיים ואלו שאינם, יש להשיב רק על-ידי לחץ צבאי עצים, הפסקת הדלק וההומניטרי לטרור ולתומכיו, ולא בעסקאות מופקרות שיביאו לנו חלילה חטופים ונרצחים נוספים בעתיד".

"אני מברך את כוחות צה"ל ושירות הביטחון הכללי על המבצע הנועז", חתם בן גביר את הודעתו.

במבצע צבאי במרחב חאן יונס חולצו הלילה גופות החטופים אלכס דנציג, חיים פרי, יורם מצגר, נדב פופלוול, יגב בוכטשב ואברהם מונדר.

מבצע החילוץ בוצע בפיקוד אוגדה 98, על ידי לוחמי חטיבת הצנחנים, יחידת יהל"ם וגדוד 75 יחד עם לוחמי השב"כ. בשבי נותרו 109 חטופים, מהם 35 שהוכרז על מותם.

ראש הממשלה בנימין נתניהו מסר לאחר חילוץ גופות החטופים: "הלילה השיבו כוחותינו את גופותיהם של שישה מחטופינו שהוחזקו בידי ארגון הטרור הרצחני חמאס: אברהם מונדר ז"ל, אלכס דנציג ז"ל, חיים פרי ז"ל, יגב בוכשטב ז"ל, יורם מצגר ז"ל ונדב פופלוול ז"ל. לב כולנו דואב על האובדן הנורא. רעייתי שרה ואני מוסרים את תנחומינו מעומק לבנו למשפחות היקרות. אני מבקש להודות ללוחמים ולמפקדים האמיצים של צה"ל והשב"כ על גבורתם ופעולתם הנחושה. מדינת ישראל תמשיך לעשות כל מאמץ כדי להשיב את כל חטופינו - החיים והחללים כאחד".

שר הביטחון יואב גלנט מסר: "במבצע נועז ומסוכן במנהרות החמאס בחאן יונס הצליחו כוחות צה"ל ושב"כ להביא הלילה לקבר ישראל את גופותיהם של יגב, אלכסנדר, יורם, חיים, נדב ואברהם זכרם לברכה. משתתף באבלן ובצערן הכבד של המשפחות ומאמץ אותן אל ליבי. המבצע לחילוץ החללים הוא ביטוי נוסף לנחישות ולאומץ הלב של הלוחמים לצד חופש הפעולה המבצעי שהשגנו בכל רחבי רצועת עזה - נמשיך להרחיבו ונממש את מטרות המלחמה - פירוק החמאס, ומימוש מחויבותנו להשבת כל החטופים לישראל".

נשיא המדינה יצחק הרצוג מסר: "בצער רב ובכאב עצום אנו מאמצים אל ליבנו את משפחותיהם, אוהביהם וחבריהם של ששת החטופים שגופותיהם הושבו הלילה מחאן-יונס במבצע צבאי - יגב בוכשטב, אלכסנדר דנציג, אברהם מונדר, יורם מצגר, נדב פופלוול וחיים פרי. תנחומינו הכנים. יהי זכרם ברוך. אסור לנו לחדול לרגע מלפעול בכל דרך ובכל צורה להשבת כל החטופים לנוף מולדתם - החיים לחיק משפחותיהם והחללים לקבר ישראל. זו חובה מוסרית עליונה של מדינת ישראל".

השר בצלאל סמוטריץ': "השבנו הלילה בפעילות מקצועית ונחושה של כוחות הביטחון המצוינים שלנו את גופותיהם של חיים פרי הי"ד, יורם מצגר הי"ד, אברהם מונדר הי"ד נדב פופלוול הי"ד אלכסנדר דנציג הי"ד ויגב בוכשטב הי"ד שנחטפו ונרצחו על ידי המפלצות הנאציות של חמאס דעאש. הלב של כולנו כואב עם משפחותיהם וקהילותיהם. מדינת ישראל מחויבת להכריע את המלחמה הזו ולסיים אותה בניצחון מוחלט ובהשמדת חמאס ולהשיב את החטופים כולם. נמשיך לפעול בעזרת השם יחד עד השגת היעדים כולם והשבת הביטחון לאזרחי ישראל".