משפחות שכולות שאיבדו את יקיריהם נפלו בשבעה באוקטובר הפגינו היום (רביעי) נגד מינויו של האלוף שלומי בינדר לראש אמ"ן.
איציק פיטוסי, שבנו ישי נפל במלחמה בעזה, אמר: "בינדר יחד עם חליווה הפקירו את אזרחי ישראל ואת לוחמי צה"ל והם אחראים על השבעה באוקטובר באוקטובר".
בינדר צפוי להתמנות היום לתפקיד ראש אמ"ן במקום אהרון חליוה שיסיים את תפקידו. בחודש אפריל האחרון הודיע חליוה על התפטרותו וטען כי הוא לוקח אחריות על חלקו במחדלי השבעה באוקטובר.
לפני כשבועיים דחה בג"ץ את העתירה שהגישו הורים ששכלו את ילדיהם במלחמת חרבות ברזל נגד מינויו של בינדר.
השופטים כתבו כי "בהחלט ניתן להבין לליבם של מי ששכלו את היקר להם מכל, ומתרעמים על קידומו בדרגה ועל מינויו של מי שהם רואים בו כנושא בחלק מהאחריות לכך, לתפקיד רם דרג ובעל השפעה מכרעת על ביטחון המדינה. כמו כן, בנסיבות אחרות יתכן שהיה טעם לסבור, כפי שסוברים העותרים, כי מוטב שקידומו בדרגה ובתפקיד של מי ששימש בתפקיד בכיר בצה"ל עובר לאירועי 7 באוקטובר ובמהלכם - ייעשה רק לאחר השלמת החקירה בעניין זה".





