אייל גלמן, ראש מועצת חברון, התארח באולפן ערוץ 7 לקראת האירוע המרכזי שמקיימת המועצה בחודש אלול - הופעה של אברהם פריד ויגל אושרי לציון ימי הסליחות למרגלות מערת המכפלה.
"עם ישראל נמצא בשעה קשה בכל החזיתות. אנחנו במלחמה שלוחמינו נלחמים בה בחירוף נפש ובאומץ רב לניצחון בעזה, בצפון ובשאר הגזרות ביהודה ושומרון. אבל בתוך זה אנחנו גם רואים בחברון ובכלל שעם ישראל ממשיך לפרוח, לחיות ולהמשיך להצמיח חיים. בחברון יעידו אלפי המבקרים והמתפללים בכל יום, במיוחד עכשיו בתקופת סליחות ובחגים, שאנשים ממשיכים קדימה. עם ישראל מגיע בהמוניו לאבות ולאימהות, למערת המכפלה, לחברון, להתחבר דווקא במקום הזה ובימים האלה", אומר גלמן.
הוא מדגיש כי "דווקא בימי המלחמה, כשחיילינו בחזית, חטופינו עדיין לא שבו לביתם וגם אנשי הצפון לא חזרו לבתיהם, דווקא בתקופה הזו המקום להיות בו הוא בחברון, בשורשים שלנו, להתפלל ולהגיע לשאוב כוח. עם ישראל מגיע ושואב כוחות גדולים מאוד בימים האלה, ימי הסליחות, שבהם אנחנו מתפללים לשובם של החטופים, לניצחון של הלוחמים. חברון מקרינה את העוצמה, האמונה וכוח הירושה של האבות והאימהות שלנו, שהוא חי בתוכנו, בתוך עם ישראל".
"כל תושבי אזור קרית ארבע וחברון בפרט ויהודה ושומרון בכלל, מחזיקים את השורש הזה שנמצא בארץ התנ"ך, בתור מערת המכפלה. חברון היא מקום מאתגר כבר אלפי שנים. דווקא ממנו אפשר להתחבר גם לשורשים וגם לכל עם ישראל", מוסיף גלמן.
לדבריו, אירוע הסליחות מחבר את כל הנקודות יחד. "מכוח זכות האבות, מכוח השורשים האלה, אנחנו מוצאים לפועל את ההופעה הגדולה הזאת של אברהם פריד במופע סליחות ייחודי עם יגל אושרי, עם חוויה אור קולית מאוד משמעותית, מאוד מעצימה, מאוד מרגשת. האירוע ביום שני פותח את כל אירועי החגים והסליחות בקברי האבות. יתקיימו אירועי סליחות ופיוטים והופעות לנשים ולגברים ולכל עם ישראל כולו, בתקווה שיבוא וימשיך את העוצמה הגדולה בעזרת ה'".
ראש המועצה מוסיף כי "כשאנחנו הולכים תמיד, גם אם יש משברים או מחלוקות או קשיים, לאבות ולאימהות אנחנו חוזרים לשורש שמאחד את כולנו. חברון היא עיר יהודית שהזכות על ארץ ישראל מתחילה בה ומתקיימת בה. חברון ממשיכה להתעצם, להתרחב ולהעמיק שורשים. דווקא החיבור המשמעותי של 4,000 שנים ממשיך להצמיח את המקום".
"40 שנה אחרי שהרבנית לוינגר ומספר נשים אמיצות נכנסו ללב חברון, להתיישב ולהיות במקום במסירות נפש עצומה. התושבים היום ממשיכים את אותה מסירות נפש להמשיך ולהחזיק דווקא במקום הזה, בשביל שעם ישראל ימשיך להצמיח פירות גדולים, ימשיך לנצח בכל מקום ולהופיע בצורה שלמה ואידיאלית", הוא מסכם.