חבל תלייה
חבל תלייהצילום: iStock

איוואו האקמדה, יפני בן 88 ששהה ב-46 השנים האחרונות באגף הנידונים למוות אחרי שהורשע בארבעה מקרי רצח, שוחרר היום (חמישי) אחרי שזוכה על ידי בית המשפט.

השופט התייחס להרשעה על הרצח שנטען שביצע בשנת 1966: "אנו מאשרים את העובדה ששלוש ראיות היו ממוצאות ובשל כך מר האקמדה לא נחשב עבריין".

המשפט נפתח לפני קרוב לשנה אחרי שהתביעה קראה להוציא אל הפועל את עונש המוות נגד האקמדה.

הנושא המרכזי של הדיון בבית המשפט היה אמינות הראיות העיקריות - חמישה פריטי לבוש שנטען שהאקמדה לבש בזמן הרצח. אלא שבית המשפט הורה על פתיחת הדיון מחדש אחרי שהתגלה חשד כי הראיות הושתלו על ידי החוקרים.

בפסק הדין נקבע כי פיסת בד מזוג מכנסיים שנמצאו במהלך חיפוש משטרתי בביתו "פוברקה על ידי רשויות החקירה ולא ניתן להשתמש בה כראיה".

בנוסף, בית המשפט קבע כי "לא ניתן לשקול" כי כתמי דם על בגדים יהיו בעלי גוון אדמדם אם החומר "נמצא במרינדת מיסו למעלה משנה".

האקמדה, שעד שנעצר היה מתאגרף מקצועי, נידון למוות ב-1968 בגין רצח מרובע של מנהל מפעל רטבי סויה ושלושה מבני משפחתו.

הנאשם טען כי הוא חף מפשע וחתם על העדות המפלילה תחת השפעת איומים ומכות מצד שוטרים. למרות זאת, בשנת 1980 בית המשפט העליון היפני הרשיע אותו.