"כינוס השלוחים" הוא אירוע שמסמל יותר מכל את העוצמה באחדות כל קהילות ישראל ברחבי תבל, וואת המחויבות של השלוחים להפצת אור היהדות בכל פינה בעולם, במשנתו ובדרכו של הרבי מליובאוויטש.
ההתרגשות שמורגשת באוויר היא בלתי ניתנת לתיאור: קרוב ל 6000 נציגים מכל רחבי תבל מתכנסים יחד, כל אחד מהם מביא איתו סיפור אישי שלו, כל אחד נושא את האתגרים וההצלחות, ובעיקר מקרין בעוז את התשוקה להפיץ את המסר היהודי ולהפריח את השממה בכל פינה מרמת הגולן ועד לארגנטינה, מאלסקה ועד לבני ברק. אין מקום בעולם שלא תמצאו פה נציג חבד"י שישמח ויעשה הכל כדי לסייע ולעזור
אני כותב לכם כעת מתוך מעמד באנקעט - אירוע הצדעה שנערך לכבוד השלוחים בהשתתפות רבנים, נכבדים ואישי ציבור כולם מגיעים כדי להריע ולהעלות על נס ההוקרה את ההערכה לחיילים של הצבא הגדול בעולם. אלו שמשרתים בשירות קבע לצמיתות ללא שום אפשרות שחרור.
ניתן לחוש את האנרגיה המוחשית שכולה קידוש שמו יתברך בעולם. השאיפה המשותפת של כולם היא להמשיך את דרכו של הרבי, להפיץ אהבה, ואחווה להרבות בחום של נתינה וחסד. השיחות, ההרצאות, והשיח התמידי בין השלוחים מעורר השראה ומחבר בין אנשים ממדינות שונות, שכולם שואפים לאותו יעד ולהגיע למטרה משותפת – להאיר את העולם באור התורה והמצוות.
בנוסף, ישנם רגעים מרגשים במיוחד, כמו פגישות עם דמויות משפיעות, חוויות משותפות, וההזדמנות לשתף פעולה עם ידידים וחברים שמבינים את המשמעות העמוקה של שליחות. כל אחד מהמשתתפים יוצא מהכינוס עם תחושת רעננות, כח מחודש שמטעין את הנפש לשנה קדימה עם תחושת אחריות להמשיך את הדרך של הרבי.
בשבת בבוקר הוקסמתי מהתרוממות אדירה לומר את כל ספר התהלים לפני תפילת שחרית (כמנהג חב"ד). עשיתי זאת בסמוך לאוהל הקדוש שם מקום מנוחתו של הרבי. בשבת שהו שם קרוב ל850 שלוחים שלמדו יחד מתורתו. התוועדו במשך השבת בדיבוק חברים ודנו יחדיו כיצד אפשר לעשות עוד יותר טוב כדי להפריח את השממה, ועוד יותר טוב להאיר כל נשמה.
שלוחי הרבי היקרים. לא נותר לי אלא לקנא בכם על הזכות שבחלקכם ולברך שתזכו הלאה להפיץ המעיינות בסּייעתא דשמיא מרובה ובהצלחה יתרה כרצונו של הרבי.