בראיון לערוץ 7 התייחס ח"כ אושר שקלים (הליכוד) למשפטו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, ותיאר תחושות קשות נוכח התנהלות התהליך המשפטי.
"זו תחושה מאוד קשה", אמר שקלים. "מצד אחד, אתה רואה ראש ממשלה שנמצא בעיצומה של מערכה גורלית וקריטית, שתשפיע על המדינה לשנים רבות קדימה, ומצד שני הוא נאלץ לעמוד בבית משפט ולנתח את כל מה שעבר עליו בעשרות השנים האחרונות – כולל קורות חייו ואירועים מדיניים כמו התקופה עם אובמה וטראמפ. ובכל זאת, אני רואה שלשופטת זה אפילו לא רלוונטי ברוב המקרים, ולעיתים היא אפילו לא מתעניינת. זו סיטואציה אבסורדית. מה הוא עושה שם בכלל?".
הוא מתח ביקורת חריפה על ההליך המשפטי, שלדבריו קורע את החברה הישראלית ומוביל לאובדן אמון במערכת: "הכי מקומם זה שאף אחד בצד השמאלי לא עוצר ואומר: 'תעצרו את הפרסה הזאת'. מדובר במשפט שמביא לקרע בעם, גרם לנו לחמש מערכות בחירות, ולמצב שבו גם אירועים כמו השביעי באוקטובר נכנסים להקשר של המשבר הפוליטי והחברתי. והכול – על סיקור אוהד? המציאו עבירה שלא קיימת בכלל בספר החוקים. זו בושה, וזה רק מעמיק את חוסר האמינות כלפי המערכת, וגם כלפי שותפים שאנחנו צריכים לעבוד איתם בעתיד".
חבר הכנסת התייחס גם לעובדה שמחצית מסיעת הליכוד לא נכחו בדיון בבית המשפט: "יש לכל אחד אילוצים משלו. אני, למשל, ויתרתי על מפגש מאוד חשוב כי היה לי חשוב להיות שם ולתמוך בראש הממשלה בשלב כל כך קריטי. עם זאת, אני בטוח שגם מי שלא נכחו פיזית היו שם ברוחם ובנפשם, ותמכו בדרכים אחרות. אבל אני רוצה להבהיר – זה לא עניין של ימין ושמאל. מדובר בשאלה איך אנחנו מבטיחים תהליכים שפויים במדינה, וזו סיטואציה רחוקה מזה".
בסיום דבריו, קרא לנשיא המדינה לקחת אחריות ולהוביל מהלך לעצירת המשפט: "איפה הנשיא? למה הוא לא מתערב? אני קורא לנשיא להתעורר, לבוא ולהגיד: 'מספיק עם זה. זה קרע את המדינה וקרע את העם'. צריך להפסיק את הדבר הזה ולמנוע עוד נזק".
שקלים הבהיר שהקרע שנוצר סביב המשפט הוא לא רק פוליטי אלא גם חברתי ומוסרי, ושעל ההנהגה למצוא פתרון שיביא לאיחוד השורות. "זה הרבה מעבר למשפט. זה על עתיד החברה שלנו".