מהומת הביפרים בלבנון
מהומת הביפרים בלבנוןצילום מסך

א', לשעבר ראש אגף במוסד, התראיין הבוקר (שני) לכאן רשת ב, והוסיף פרטים אודות מבצע הביפרים שהוביל לחיסולם של לפחות 50 פעילי חיזבאללה בכירים ופצע אלפים, בעקבות הריאיון עם סוכני המוסד שנערך אמש ברשת CBS האמריקנית.

תחילה, נשאל על הבחירה בזימוניות (ביפרים) כמכשיר לביצוע הפעולה, מכשיר מיושן מבחינה טכנולוגית, אך נחשב לאמין בהשוואה לטכנולוגיות הקיימות.

"זה אחד מסיכוני המבצע, כמו בכל מבצע שיוצא לדרך", אמר. "אני חושב שיש שלושה טיפוסים בעולם שעדיין משתמשים בטכנולוגיה הזאת, חיזבאללה והמוסד ביניהם. כשאנשים נטשו את המכשיר מבחינה טכנולוגית, ידענו שמי שנשאר – אלו האנשים הכי מופללים שיש, אנשי חיזבאללה".

א' הוסיף כי המבצע יצא אל הפועל לאחר כעשור של תכנון, כפי שדווח בעבר, בעיתוי שבסופו של דבר התברר כמוצלח. "מדובר פה בעשור. מבצע שלוקח הרבה זמן, גם מבחינת הבשלת הריאיון, יצירת האמון מול ה'לקוח', תהליך הטכנולוגיה ושימור המצב אצל האויב מבלי שיחשוד", ציין.

"המבצע הוביל למהפך בזירה הצפונית. זה התחיל בחיזבאללה, התדרדר לסוריה בואכה איראן ולפריצת הדרך לציר השיעי", הדגיש א'.

לדבריו של א', מה שייחד את המבצע מבחינה נוספת הוא המטרה – להגיע לפעילים. בשונה ממבצעים גדולים אחרים בהם לרוב המטרות הן יעדים צבאיים כמו מנהרות, משגרים, טילים ולרוב הבכירים מסתתרים, הפעם השאיפה הייתה להגיע אליהם, ולכמה שיותר.

"זה השינוי הכי גדול במלחמה הזאת. יש פחות פעילים מטילים, פחות מפעילים ממשגרים – זה צוואר בקבוק שנפגע", סיכם.