
נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו מיכל, הדליקו הערב (ראשון) נר המישי של חג החנוכה יחד עם לוחמי המילואים מגדוד 9213 במוצב "מלאכי השלום" שבחטיבת בנימין.
הנשיא ורעייתו התקבלו על ידי מפקד אוגדת יהודה ושומרון, תא"ל יקי דולף. את הביקור ליוו ראש המועצה האזורית של מטה בנימין ישראל גנץ, רמ"ט פיקוד מרכז תא"ל רועי שטרית ומפקד גדוד 9213, סא"ל יוסף חזות.
עם הגעתו, קיבל הנשיא סקירה מבצעית בחמ"ל. ולאחר מכן קיים שיחה פתוחה עם לוחמי הפלוגה.
במענה לשאלת אחד החיילים לגבי החברה הישראלית השיב הנשיא ואמר: "אנחנו בפרק היסטורי שהוא מבחנו של דור. הפרק הזה גם יסתיים ואנחנו נהיה יותר חזקים ומחוזקים - בתנאי אחד שנשמור על אחדותנו - לא אחידותנו, אחדותנו. אם יש משהו אחד שמטריד אותי מאוד זה הפילוג בתוכנו, יש לנו עם נהדר. אין שום סיבה בעולם שלא נפתור את הסוגיות שלנו בצורה מאוזנת ודמוקרטית, בויכוחים - אך לא באלימות, ובוודאי לא במעשים שמשסים.
אנחנו רואים רוב דומם עצום בעם שלא מוכן בשום פנים ואופן להגיע לקרע. המילואים מייצרים דוגמא קלאסית לחיים משותפים", הוסיף.
מי שהוזמן להדליק יחד עם הנשיא הוא רס"ר רוסלן רייביץ. ב-7.10, יחד עם חבריו, רוסלן נסע לקיבוץ רעים, שם ניהל קרב ארוך מול עשרות מחבלים בעוד שניים מחבריו נפצעו. רוסלן שמשמש גם כחובש טיפל בהם בגבורה עד להגעת הכוחות.