הרב רא"ם הכהן, ראש ישיבת עתניאל ורב היישוב פסק כי יש לומר שהחיינו על שחרור שלוש החטופות השבוע רומי גונן, אמילי דמארי ודורון שטיינברכר.
"עם ישראל החליט לעשות את העסקה וכרגע אנחנו זוכים לראות חטופים שחוזרים לחיק משפחותיהם מהגיהינום הנורא של החמאס. איש ההלכה הוא אדם מרגיש, ההלכות הם אחד הדברים הטבעיים והבריאים ביותר, לכן כאשר אנחנו שומעים שיש שמועה טובה - נפסק להלכה בשולחן ערוך שעל שמועות טובות מברך שהחיינו, אין ספק ששמועה של החזרת החטופים היא שמועה טובה ועליה מברכים שהחיינו", פסק הרב הכהן.
הרב הכהן התייחס לחששות שהמחבלים יחזרו לעסוק בטרור. "גם אם העסקה יוצרת חששות ראליים מאוד - מכיוון שהמלכות הכריעה והם חזרו מברך שהחיינו בשם ומלכות - איש הלכה הוא אדם מורכב, יש סכנות מצד אחד שמתפללים שידעו להתמודד איתם בצורה נכונה, איש הלכה יודע גם להודות לה'.
יש לדון על ברכת מחייה המתים אבל מן הראוי לברך שהחיינו בשם ומלכות, אף על פי שנעשה טיפין טיפין - שמחים על כל חטוף", סיכם הרב.