אברכים
אברכיםפלאש 90

משרד הפנים מתכנן לשנות את הקריטריונים לקבלת הנחות בארנונה, במהלך שצפוי להשפיע משמעותית על אלפי משפחות בישראל.

על פי הנוהל החדש, במקום הצגת תלושי שכר עם הכנסות של שלושה חודשים אחרונים, יידרשו מבקשי ההנחה להציג ממוצע הכנסות שנתי מלא.

הדבר עלול להוביל לפגיעה בשכבות החלשות בישראל אך במיוחד במשפחות האברכים. המעבר לחישוב שנתי מתעלם ממאפייני ההכנסה הייחודיים של משפחות אברכים, המתבססות לעיתים על תמיכה משפחתית או הכנסות עונתיות.

"רבות מהמשפחות נשענות על מקורות הכנסה לא קבועים, כמו תמיכה מהורים או עבודות זמניות. החישוב השנתי עלול ליצור תמונה מעוותת של מצבן הכלכלי האמיתי, ולשלול מהן הנחות חיוניות בארנונה", הסביר אברך כולל בשיחה עם ערוץ 7.

ממשרד הפנים נמסר בתגובה: “בשנת 2017 בוצע תיקון לתקנות ההנחה מארנונה לפיו יבוצע מעבר לחישוב ההכנסה החודשית הממוצעת לצורך בדיקת זכאות להנחה מארנונה, לפי ממוצע ההכנסות של 12 החודשים של שנת הכספים הקודמת לשנת הכספים בעדה מבוקשת ההנחה – זאת בהיותו משקף בצורה נכונה יותר את הכנסות השכיר לאורך השנה, מאשר חישוב ממוצע ההכנסה של 3 חודשים”.

“על מנת לאפשר לרשויות התארגנות ליישום הוראה זו, נקבעה הוראת שעה שהוארכה לאורך השנים, כעת, לאור חלוף הזמן, מוצע ליישם באופן מלא את התיקון, כך שההכנסה תיבחן על פי ממוצע הכנסות 12 החודשים של שנת הכספים הקודמת, כדי להבטיח את אמיתות הזכאות לפי מבחן הכנסה. הוראה זו פורסמה להערות הציבור עד ה 26.1.25 ולאחר סיום בחינת ההערות בלב פתוח ונפש חפצה יובא הנושא לחתימת השר”.