מונה חשמל ישן (מימין) וחכם (משמאל)
מונה חשמל ישן (מימין) וחכם (משמאל)צילום: עמרי שי

ארבע מספקיות החשמל הפרטיות שקמה לאחר המהפכה בתחום - בזק, פזגז, סלקום ואלקטרה – צמצמו את ההנחות לצרכני החשמל החדשים, אך המעבר אליהן ולמתחרות פרטנר, אמישראגז ו-HOT עדיין משתלם - כך עולה מתחקיר שהתפרסם בעיתון "ידיעות אחרונות".

כל החברות הללו מציעות הנחות לעומת חברת החשמל, אשר בשלב זה אינה, רשאית לספק הנחות ומבצעים ללקוחותיה.

המשווקות הפרטיות פועלות על בסיס רכישת חשמל מיצרנים פרטיים ומכירתו לצרכנים בהנחה. עם זאת, לטענתן, הביקוש לחשמל זול עולה על ההיצע, מה שהוביל לצמצום ההנחות. במקביל, רשות החשמל העלתה את מחירי החשמל ב-3.8%, מה שהשפיע על עלויות הרכישה של החברות הפרטיות והוביל לשינויי התמחור.

כדי ליהנות מההנחות, יש לבחור מסלול מתאים. רוב החברות מציעות הנחות רק על צריכת החשמל ולא על רכיבי החשבון הקבועים. בעלי מונה חכם עשויים ליהנות מהנחות משמעותיות יותר, במיוחד במסלולים המותאמים לשעות צריכה ספציפיות.

כך לדוגמה, אמישראגז חשמל, מציעה הנחה קבועה של 6.5%-7% לאורך כל היממה. סלקום אנרג'י מציעה מגוון מסלולים, כולל הנחות של 15%-20% בשעות ממוקדות של היום או הלילה לבעלי מונה חכם.

אלקטרה פאואר מעניקה הנחה קבועה של 6.5% או מסלולי לילה והייטק עם הנחות משמעותיות. פרטנר פאואר מציעה מסלולים דומים אך ללא יתרון משמעותי על המתחרות.

בזק אנרג'י מציעה הנחה קבועה של 6% או מסלולים ייעודיים לשעות היום והלילה. חברת HOT אנרג'י מציעה מסלולים המעניקים עד 10% הנחה ללקוחותיה המשלבים שירותים נוספים. פזגז חשמל מציעה הנחות כלליות של 6% או צבירה לתוך אפליקציית yellow.

כדי למקסם את תועלת מהלך המעבר יש לבחור מסלול מתאים ולשקול החלפה למונה חכם. החברות הפרטיות אינן מצטיינות בשירות לקוחות, אך תחזוקת הרשת נותרה בידי חברת החשמל, כך שאין פגיעה בשירותי התיקון.