הרב יהושע ויצמן, ראש ישיבת מעלות התייחס בשיעור שמסר השבוע לנושא הקדשת זמן להקשבה עצמית, ללא מסכים, תוך הצגת פרשנות אקטואלית לפסוק 'נבל תבול'.
"כדי להיות איש שומע - חייבים לנטרל את כל הרעשים מסביב, אי אפשר מקול המונה של רומי - המכשירים שבידיים שלנו - לשמוע את הקולות הטבעיים של הבריאה, כולל את הקולות של עצמך, חייבים לנטרל כדי שיהיה לנו שעות שבהם אנחנו מחוץ לעניין, כולך מקשיב לקולות של תורה ושל עצמך, להיות עם עצמך ולראות מה אתה רוצה ומה הרצון הפנימי שלך בשורשים הכי עמוקים, לא מה המדיה והרשתות רוצות ממך אלא מה אתה רוצה מהחיים שלך, למה באה נשמה כזו גדולה לעולם, על מה הגעת לפה", אמר הרב ויצמן.
הוא הוסיף להרחיב על הצורך בהקדשת זמן קבוע להתבוננות פנימית. "צריך שגם הלימוד תורה יבוא מתוך הפנימיות, לא רק מבחוץ כי יש אווירה החברתית כזאת. הכול שיבוא מהפנים אל החוץ, זו הזעקה של יתרו, וישמע יתרו - נבול תיבול אם לא יהיה לך את הזמנים האלה. איש שומע - לנצח ידבר, זה יתרו. לנצח אנחנו קוראים את הסיפורים של יתרו כי הוא היה איש שומע. הוא עבד כל עבודות זרות שבעולם אבל הוא הקשיב, ידע לחשוב מחדש על הדברים ובסוף לבטל את העבודה זרה, הוא לא היה שבוי בקונספציה.
לפעמים אתה רואה אנשים בקטנות כזו שבויים בתוך מחשבות ולפי זה רואים את הכול. כל דבר יש לו הסברים, זה בגלל זה וזה בגלל זה, כל דבר יש לו תירוצים. במקום להקשיב לקולות הפנימיים של הבריאה ושל עצמך", מסכם הרב.