שר החוץ הרוסי סרגיי לברוב התייחס היום (ראשון) לראשונה לתקרית בבית הלבן בין הנשיאים ולודימיר זלנסקי ודונלד טראמפ.

"דונלד טראמפ, הוא פרגמטיסט. הסיסמה שלו היא שכל ישר. זה אומר - מעבר לדרך אחת לעשות דברים", אמר לברוב.

בנוסף, לברוב גידף את נשיא אוקראינה זלנסקי ואמר כי הוא "תוך חצי שנה הפך לנאצי טהור. כמו שאמר בצדק הנשיא פוטין - הוא בוגד בעם היהודי".

לפני שנה סיפק לברוב השוואה מקוממת בין טבח השבעה באוקטובר לבין הפעילות של חיילי צה"ל ברצועת עזה.

"אנחנו מגנים בחריפות את המתקפה על אזרחים ישראלים ב-7 באוקטובר, אבל אם בתגובה לאירועי הטרור הללו יתעלמו (בישראל) מהנורמות ההומניטריות ומשמעות הענישה הקולקטיבית, אני חושש שזו תהיה הזדמנות לשיטות לוחמה הרבה יותר ברבריות משני הצדדים".

בריאיון הצדיק את אמירתו של מזכ"ל האו"ם גוטרש כי הטבח "לא קרה בחלל ריק" ואמר, "אין שום תירוץ לברבריות של 7 באוקטובר 2023, אבל אני לא חושב שהעובדה שאין שום צידוק לכך היא תירוץ לצ'ק פתוח עבור שיטות לחימה לא פחות ברבריות".

בנוסף, מתח ביקורת על המתקפה הבריטית-אמריקני נגד החות'ים. לברוב אמר כי "מהצהרות של שר הביטחון ובכירים בצבא, עולה שהפלסטינים הם לא בני אדם – אלא חיות".

עוד אמר, "בממשלה הזו יש אולטרה קיצוניים. אסור לישראל ליצור את הרושם שבגלל שסבלו במלחמת העולם השנייה – מותר להם הכול".