
תינוקת נפצעה באורח קל בצהריים (שני) מרסיסים כתוצאה מיידוי אבנים בכביש עוקף חווארה בשומרון.
האבן ניפצה את השימשה הקדמית והרסיסים עפו על התינוקת בת החודשיים שישבה בכיסא תינוק במושב הקדמי. הרכב המשיך בנסיעה עד לכניסה לחטיבה המרחבית שומרון שם קיבלה התינוקת טיפול רפואי.
דובר צה"ל מסר כי הפיגוע התרחש סמוך לכפר עודלה שבחטיבת שומרון. "עם קבלת הדיווח כוחות צה"ל קפצו לנקודה ופתחו במרדף אחר המחבל", נמסר.
אב המשפחה מסר לסוכנות 'TPS': "המחבלים השפלים חושבים שהם ינצחו אותנו, ואנחנו חייבים להחליף דיסקט, במקום לברוח לכבישים עוקפים, שבסוף גם בהם זורקים אבנים, להתחיל לטפל בבעיה ולגרש מכאן את האויב".
ראש מועצת שומרון, יוסי דגן, שוחח עם האמא שהותקפה ואמר: "נפעמתי מעוז הרוח של האזרחית, תושבת השומרון, שהותקפה – רוחנו איתנה. הטרוריסטים הברברים לעולם לא ישברו אותנו. אני דורש מממשלת ישראל ומהפיקוד הבכיר בצה"ל להפוך לחלוטין את המשוואה ביהודה ושומרון. יש להתייחס לפיגוע הזה כאילו היה פיגוע ירי – אבנים הורגות, וראינו זאת בעבר, במיוחד לאחר השביעי לאוקטובר. אי 'הפיכת שולחן' אחרי שמשפחה ניצלת בנס מפיגוע אבנים עלולה להוביל לאסון כבד יותר".
הוא הוסיף: "זהו תפקידו של צה"ל, ורק של צה"ל, להגיב ביד קשה. ההתיישבות בשומרון, יחד עם כל עם ישראל, מצפה מממשלת ישראל ומהפיקוד הבכיר בצה"ל לשנות את כללי המשחק ולצאת לתמרון קרקעי מלא באזור, כדי להחזיר את הביטחון לתושבים. הביטחון וההתיישבות תמיד הלכו יחד, והיום כולם מבינים שצריך להיות חזקים גם בזה וגם בזה. כמו הרוח של התושבת הגיבורה שהותקפה וסיפרה לי שהיא לא תפסיק לנסוע, לא תחשוש ולא תפחד. אנחנו מצפים מהממשלה להוסיף עוז, גבורה ונחישות – זה מה שנדרש, וזה מה שנכון לעשות!".
בשבוע שעבר נקלע המוזיקאי ידידיה קליין, תושב חרשה, למארב מתוכנן בעת שחזר מחתונה במהלך נסיעתו בכביש 465, בין בית אריה לצומת שילת.
בראיון לערוץ 7 הוא סיפר על המארב והנס שאירע לו. במהלך נסיעתו בכביש 465 הבחין קליין בסלע גדול שהונח במרכז הנתיב. תחילה חשב כי מדובר בחזיר בר או במכשול מקרי, אך כשהתקרב הבין כי מדובר במארב מכוון.
הוא נסע כשברכבו טרמפיסט, וכאשר חלף על פני הסלע הראשון, גילה שמפוזרים סלעים נוספים לרוחב הכביש, שנועדו לאלץ אותו להאט או לעצור. שניות לאחר מכן החלו מחבלים להשליך לעברו אבנים מהמצוק שמעל הכביש, ואז פגע בקבוק תבערה בחלקו האחורי של הרכב והצית אותו.
"כשהבנתי שזה האירוע נתתי גז כמה שיותר מהר כדי להיחלץ משם", הוא סיפר ותיאר את התחושות בשניות הללו: "גם נכנסים למצב שבו צריך להיחלץ וגם מודים לה' שאתה חי ולא קרה כלום, גם מזמור לתודה וגם לזכור מה הם רוצים לעשות לנו ומה יכול היה להיות. להמשיך בנסיעה. מאחורי היה רכב יהודי שלא נפגע. הוא אמר לי תמשיך בנסיעה, אני עם אקדח מאחוריך".
ידידיה המשיך בנסיעה כל עוד הרכב יכול היה עד ששבק לאחר שהסלעים שברו את חלקו התחתון של הרכב, אגן השמן התפרק, כך שניתן היה להמשיך קילומטרים בודדים עד שהרכב נעצר סמוך לצומת נילי.
לדבריו, לא הצליח לראות את המחבלים בשל החשיכה, להערכתו הנקודה בה הוצב המארב לא הייתה מקרית. מדובר במקום בו מתעקל הכביש והקליטה הסלולארית משובשת. להערכתו המחבלים מודעים היטב לשיבושי הקליטה ומבקשים לנצל גם אותם כדי להביא לפגיעה בחיי אדם. "ניסינו להתקשר כמה פעמים למוקד, אבל לא הצלחנו בגלל בעיות הקליטה".
"יכולנו להישרף שם", הוא אמר על רקע השתיקה התקשורתית סביב אירועים מסוג זה. יצוין כי בכל שלבי הנסיעה לא פגש ידידיה כוח צבאי כלשהו. כוח משטרה שהגיע למקום לאחר מכן הותיר אותו במקומו, ציין את מספר האירוע והמשיך הלאה לנקודת האירוע "אולי כדי להזהיר אנשים מנסיעה שם".