בכנס ירושלים ה-22 של העיתון בשבע וערוץ 7, התראיין מאיר שפיגלר, מנכ"ל חברת החשמל, והתייחס לשיקום תשתיות החשמל בעקבות המלחמה, למחויבות החברה לתושבי הצפון והדרום, ולצעדים הדרושים לשיפור אספקת החשמל במדינה.
על החזרה לשגרה בצפון והבטחת הרציפות, אמר שפיגלר, "החשמל היה זמין כל הזמן, גם בימים הקשים ביותר. תשתיות מסוימות נפגעו, אך דאגנו ליצור מעקפים, גם במקומות שהגישה אליהם הייתה כמעט בלתי אפשרית. כעת, שלושה חודשים אחרי, אנחנו מתקנים את כל המערכות ומשדרגים אותן, כך שגם אם תהיה תקלה – יהיו קווי גיבוי שיבטיחו אספקה רציפה לכל התושבים".
שפיגלר הציג את מהלך חברת החשמל לשיפור עמידות הרשת ואמר, "אנו מטמינים את קווי המתח בקרקע, מהלך שימנע פגיעות עתידיות באספקת החשמל גם בזמני חירום. אחרי מה שעברנו בשנה וחצי האחרונות, חשוב לנו לוודא שגם אם יהיו אירועים דומים בעתיד – רשת החשמל תישאר פעילה ועמידה".
בנוגע לחובות שצברו תושבים שפונו מבתיהם, הבהיר שפיגלר, "חשבון חשמל 'מנופח' הוא לא תיאור מדויק של המציאות. חברת החשמל פעלה לפני שהרגולטור התערב כדי לדאוג לערבות הדדית. מיד בתחילת הלחימה, דאגנו להחזיר חשמל לכל המקלטים ולחדרי המדרגות – גם אם היו חובות שלא שולמו. ביטחון הציבור קדם לכל. נוסף לכך, הקמנו קרן ייעודית בשם 'חרבות ברזל', שבה הקצנו 20 מיליון ש"ח לתמיכה בתושבי הדרום – כך שבמשך ארבעה חודשים הם לא שילמו על החשמל. כעת אנו פועלים מול משרד הביטחון כדי לייצר פתרון דומה לתושבי הצפון".
עוד הדגיש, "אנו מבינים שהמציאות מורכבת, ולכן אף אחד לא ישלם על החשמל ריבית או הצמדה. תושבים שפונו יקבלו אפשרות לפריסה נוחה של התשלומים, ולמי שלא שהה בביתו – תינתן הפחתה בסך 500 ש"ח על השימוש בחשמל. חברת החשמל מבינה מה זו ממלכתיות וערבות הדדית במלוא מובן המילה".
לגבי הרפורמות במשק החשמל והמחירים, אמר שפיגלר, "הרגולטור לא מאפשר לחברת החשמל להיכנס לתחרות בשוק האספקה ולהפחית מחירים. רשות החשמל היא זו שקובעת את המחירים, ואם היא תשנה מדיניות – נשמח להיות חלק מהתחרות. שר האנרגיה, אלי כהן, רואה עין בעין את הדברים ומתכוון לפעול לשינוי. כרגע, משרד האוצר מונע זאת דרך הרגולציה, אבל אם רוצים להוזיל מחירים – זה הכיוון הנכון".
שפיגלר הזהיר מפני מחסור עתידי באספקת החשמל, "אלמלא החסמים שהונחו עלינו, היינו היום במקום טוב בהרבה. יש לנו תחנות כוח שעובדות כבר 40 שנה – הן מזהמות, לא יעילות, והפקת החשמל מהן יקרה. אנחנו רוצים להתקדם ולהשקיע באנרגיות מתחדשות כמו אנרגיה סולארית, אגירה ואפילו אנרגיה גרעינית ומימן – כמו שנעשה בעולם. אבל לצערי, הרגולציה הנוכחית פועלת נגד האינטרס של הציבור".
לסיום הביע שפיגלר גאווה בעובדי החברה ואמר, "בתקופות חירום כמו זו, עובדי חברת החשמל עושים לילות כימים כדי לדאוג שאף בית בישראל לא יישאר מנותק. אנחנו לא רק מספקים חשמל – אנחנו תשתית קריטית שמחזיקה את כל המשק, מהרכבת הקלה ועד מערכות השרתים של המדינה. היום אפשר לומר בביטחון – יש על מי לסמוך".