ד"ר עינת וילף
ד"ר עינת וילףצילום: ערוץ 7

ד"ר עינת וילף, לשעבר חברת כנסת מטעם העבודה ודוקטור למדע המדינה, התייחסה לפרשת קטאר וליחס של ממשלת ישראל כלפיה, תוך ביקורת נוקבת על האופן שבו ישראל הרשמית מתמודדת עם פעילותה.

לדבריה, קטאר היא "ישות מזעזעת" שהשוחד והפצת רעל אנטישמי הם מענפי הייצוא המרכזיים שלה, לצד נפט וגז. היא טוענת כי קטאר מנצלת את השפעתה הכלכלית כדי לרכוש גורמים פוליטיים בעולם ולשמר את שלטונה על חמאס בעזה.

"קטאר עבדה 24/7 מיום הטבח כדי לסייע לחמאס לממש את האסטרטגיה (להישארותם בשלטון) ולהבטיח ששחרור חטופים נעשה רק תמורת צעדים שמבססים את שלטון החמאס", טוענת וילף.

בנוסף, היא מותחת ביקורת על כך שישראל הרשמית העניקה לגיטימציה לקטאר כמתווכת, במקום לפעול להוקעתה וללחוץ עליה באמצעות דעת הקהל הבינלאומית.

לדבריה, במקום להפעיל לחץ על קטאר בנקודות התורפה שלה – הרגישות לתדמית הציבורית והצורך בהגנה אמריקאית – ישראל פעלה באופן שהעניק לה חסינות והקל עליה לממש את יעדיה.

וילף מציינת כי ישראל נמנעה מלהתנקש בראשי חמאס השוהים בקטאר ואף לא פעלה מול ארה"ב כדי להעלות את האפשרות להעברת הבסיס האמריקאי מקטאר לאיחוד האמירויות.

"במקום להתייחס לקטאר כמדינת אויב, ישראל עשתה הכל לאתרג אותה ואפשרה לקטאר לממש בהצלחה את המדיניות של שימוש בחטופים כערובה לשימור שלטון חמאס", היא מסכמת.