אליהו יוסיאן
אליהו יוסיאןצילום: יוסף מזרחי/ערוץ 7

חברת המזגנים 'טורנדו' הגיבה היום (חמישי) לפולמוס הציבורי שנוצר בעקבות ליהוקו של המזרחן אליהו יוסיאן כפרזנטור בקמפיין החדש של החברה, והבהירה כי אין בכוונתה לשנות דבר.

מהחברה נמסר כי ליהוקו של יוסיאן, לצד דמויות נוספות, נעשה כחלק מגישה פרסומית רחבה, "הבאנו טאלנטים מוכרים, אנשים שמשקפים את כלל האוכלוסייה בישראל. הקו הפרסומי של טורנדו הוא קו הומוריסטי, וכך גם בפרסומת זו".

עוד נמסר מטורנדו, "אנחנו בטוחים שרוב הציבור יקבל את הפרסומות בפרופורציות הנכונות, ייהנה מתוכן מצחיק. אנחנו לא מתרגשים משיח אלים ושלילי שמתנהל כרגע ברשת. אם כמדינה נאבד את ההומור באמת נאבד את הכול".

בחברה ציינו כי בכוונתם להמשיך בהקרנת הסרטון כמתוכנן, "אנחנו נמשיך לפרסם את הסרט על פי התוכניות שנקבעו מראש, עד שיגיע לחשיפה המתוכננת. לא יהיה שום שינוי בעקבות השיח האלים ברשת".

הסערה התעוררה השבוע, בין היתר בעקבות פוסט שפרסם עיתונאי "הארץ" אורי משגב, בו קרא לחברת טורנדו לבטל את הליהוק של יוסיאן, תוך שהוא "מאיים" בקריאה לציבור להחרים את החברה.

בפוסט שזכה לתהודה נרחבת כתב משגב: "יש לכם שעתיים להודיע שהליהוק בטל ומבוטל... אני מבטיח לדאוג לכך שלפחות חילונים וליברלים בישראל יפסיקו לרכוש מזגני טורנדו".

כעבור מספר שעות הוסיף "בסוף בנדיבות מוגזמת נתתי להם חמש שעות. לא התנצלו, לא התנערו. והפרזנטור אף איחל לנו לפני שעה קלה שבמהרה בימינו ניכחד, אמן. לפיכך אני קורא לכל ישראלי שפוי מכל מחנה, לא רק הליברל-דמוקרטי, להחרים מעתה והלאה את מוצרי טורנדו-יוסיאן".