עמיחי אתאלי
עמיחי אתאליצילום: ללא קרדיט

העיתונאי עמיחי אתאלי, הסביר היום (שני) בציוץ ברשת X, מדוע האדם שהכי מייצג אותו בממשלה כיום הוא שר האוצר בצלאל סמוטריץ' לאור התבטאויותיו מוקדם יותר לגבי הצורך בסיוע הומניטרי כדי להמשיך את הכרעת חמאס.

"אישית, כמי שהשכול נכנס לחיי בגיל 10, כמי ששני רוצחיו של אחי שוחררו בעסקת שליט, הדבר הכי חשוב לי כרגע הוא הכרעה, השמדת האיום, וצריבת תודעה למרחב כולו שטבח ביהודים וחטיפתם משמעותם נכבה ויציאה לגלות. בנסיבות האלה, על אף שלא בחרתי בו, סמוטריץ הוא השגריר הכי טוב שלי בתוך הממשלה", כתב אתאלי.

הוא ציין כי "מי שבאמת רוצה מלחמה נחושה, מי שמתעקש על ניצחון והכנעה של האויב, צריך אלף עיניים על הכדור, בלי להרפות, בעיקר לאור זהותו ואופיו של ראש הממשלה ושל רבים מחבריה. רוב החברים והעומד בראש הם שילוב בעייתי של דיבורי גבוהה גבוהה, אידיאולוגיה פריכה מדי, חוסר מקצועיות, אינטרסים אישיים, היעדר מעקב אחר משימות, וחוסר יכולת ירידה לפרטים. סמוטריץ' יותר מכולם שם מבין כמה אין לנו ברירה אלא להכריע. הוא יותר מכולם שם דבק בפרטים ולא מרפה".

אתאלי מציין עוד כי "הוא יותר מכולם שם לוקח אחריות על תחומים שלמרבה האבסורד, בממשלת הימין מלא מלא, אין אף אחד שמתעניין בהם ו/או מסוגל להוביל אותם (למשל הומניטרי שלא יגיע לחמאס, למשל אופיה של התוכנית המבצעית). בהקשר הזה, למרות העצבים לאור המידע שהדליף לנו בן גביר אתמול, אני סומך על סמוטריץ ועל שיקול דעתו נכון לרגע זה, לאפשר למשך ימים ספורים הכנסה לא מבוקרת של סיוע הומניטרי, עד להתארגנות החברות האמריקניות, כדי שנוכל להתרסק על הרצועה כמו שצריך. לאור החידלון הרב מערכתי בממשלה, עכשיו מצופה מסמוטריץ' להתנפל גם על הגירת העזתים החוצה - גם אם זה לא תפקידו, כי במקום שכולם חדלי אישים, אתה חייב להיות איש".

הוא גם עונה למי שיבקר את דבריו. "אני הקטון מאוד משתדל לדבוק בעניין, לא באישים, ולא באינטרסים, לפיכך ברגע שאבחין שמשהו משתנה לרעה, אהיה פה כדי לזעוק. יש לי זרמים בכל הגוף על דברים אחרים שסמוטריץ עושה, בעיקר בנוגע להכשרת ההשתמטות, ולכך שהוא מאפשר את המנגנונים שיגרמו לחרדים שלא להצטרף לנשיאה בעול הכלכלי - אבל עכשיו יש מלחמה שצריך לנצח.

עד אז תקראו לי שופר, תקראו לי סמוטריצ׳יסט, תקראו לי שופריקו הסמוטריצ׳יסקו, עכשיו אני רוצה לנצח את המלחמה. זה הכי דחוף, וכרגע בצלאל סמוטריץ הוא זה שמשרת אותי בכך", סיכם.