צאלה גז
צאלה גזבאדיבות המשפחה

המחבל נאאל סמארה, שחוסל בשבת במהלך פעילות מבצעית בכפר ברוקין שבשומרון, היה מהחוליה שביצעה את הפיגוע סמוך ליישוב ברוכין בו נרצחה צאלה גז הי"ד.

הזיהוי הסופי התקבל היום (רביעי) בעקבות תוצאות בדיקות בליסטיות שבוצעו במהלך הימים האחרונים, שאישרו את מעורבותו של סמארה בפיגוע.

ראש המועצה האזורית שומרון, יוסי דגן, שוחח עם חננאל גז, בעלה של צאלה הי"ד, ועדכן אותו בתוצאות הזיהוי.

דגן מסר לאחר השיחה: "אנחנו בפירוש לא מתנחמים בזה שהרגו את המחבל הנאלח. זו נחמה פורתא בלבד. התיקון האמיתי הוא החזרת ההרתעה ומניעת הפיגוע הבא".

הוא קרא למבצע קרקעי נרחב בכפר בורקין: "כמו בג'נין ובטול כרם – כך גם כאן. הכפר הפך חממה לטרור. עם ישראל כולו מאוחד בדרישה לתגובה חריפה". לדבריו, "התגובה ההולמת והאמיתית – חיזוק ההתיישבות בשומרון. הקמת יישובים חדשים, עכשיו, בדרכה ולזכרה של צאלה הי"ד".

תיעוד הפיגוע ליד ברוכיןללא

צאלה נפצעה באורח אנוש בפיגוע ירי בעת שנסעה עם בעלה חננאל לבית החולים ללדת את בנם הרביעי, ובהמשך נקבע מותה. היא הייתה בסוף חודש תשיעי להריונה.

במהלך נסיעתם בכביש שבין פדואל לברוכין, פתח מחבל באש לעבר מספר כלי רכב. שתיים מהמכוניות הצליחו להימלט, אך רכבם של בני הזוג נפגע ישירות.

מצבו של התינוק שיולד בבית החולים מוגדר קשה אך יציב. חננאל, בעלה של צאלה, נפצע באורח קל ושוחרר מבית החולים באותו יום.

אתמול, בסיום תפילת שחרית בבית משפחת גז, באופן נדיר התקיים טקס לקריאת שם לתינוק למרות שלא עבר ברית מילה, עקב מצבו הרפואי הקשה.

השם שניתן לתינוק: רביד חיים, השם שבחרה צאלה הי"ד טרם נרצחה. לאחר קריאת השם, הנוכחים שרו: "שיר למעלות אשא עיני אל ההרים, מאין יבוא עזרי".

המשפחה מבקשת להתפלל לרפואת התינוק: רביד חיים בן צאלה הזקוק לרחמי שמיים מרובים.