
ביממה האחרונה פורסם ברחבי העולם, ובכלל זה גם בתקשורת הישראלית, דיווח על מותם של תשעה ילדים מאותה משפחה בהפצצה של צה"ל בעיר ח'אן יונס שברצועת עזה.
לפי הדיווח, כל הילדים היו בני פחות מ-12, ואמם, רופאה העובדת בבית החולים נאסר בעיר, קיבלה את גופות שבעה מילדיה לחדר המיון בזמן שהייתה במשמרת. בין היתר שיתפו את הדיווח חברי הכנסת אחמד טיבי ואיימן עודה.
עם זאת, בבדיקה של התמונה שצורפה לדיווחים, עולה כי מדובר בתמונה ישנה שכבר פורסמה לפני כחודשיים עם טענה אחרת – על מות ילדים ממשפחה שונה שנהרגו גם כן בהפצצה ישראלית לכאורה.
מעבר לכך, קיימות סתירות מהותיות בין הדיווחים: חלקם טוענים כי נהרגו עשרה ילדים, אחרים מדווחים על שמונה או תשעה. ישנה גם אי בהירות בנוגע לאב המשפחה – יש הטוענים שנהרג, אחרים טוענים כי נפצע או שלא היה כלל בבית.
אחת מהסתירות נוגעת לטענה כי כל או רוב הילדים נהרגו בזמן שהוריהם היו בעבודה – עובדה שמעוררת שאלות קשות באשר לזהות מי שהיה אחראי להשגחתם, שכן מדובר בילדים שכולם מתחת לגיל 12.
התמונה המזויפת והסתירות בדיווחים מצביעים על אפשרות שככל הנראה מדובר בתעמולת אויב שמטרתה פגיעה בתדמית ישראל בזירה הבינלאומית.